DARBAZ:“GAZETECİYE YÖNELİK ŞİDDET GİRİŞİMİ KARŞISINDA DEVLET VE DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİNİN HİÇBİR ŞEY YAPMAMASI KABUL EDİLMEZ”

Basın-Sen, Kuruova’da köy içinde bulunan ve kaçak olduğu iddia edilen yağ değirmeni haberini yapmak üzere köye giden gazeteci Haluk Doğandor’un dövülmek istendiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz yaptığı açıklamada, Doğandor’un arabasından indiği andan başlayarak, küfürlerle karşılandığını, diyalog kurma girişimlerine saldırıyla cevap verildiğini savundu.

“Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), işini yapmaktan başka hiçbir şeyle uğraşmayan Haluk Doğandor’a yönelik darp girişimini şiddetle kınar” diyen Darbaz, şu ifadelere yer verdi:

“Farklı dönemlerde, farklı kesimler ve kişiler tarafından basın emekçilerine karşı pervasızca yapılan saldırıları, az gelişmişliğin ve hukuk tanımazlığın bir göstergesi olarak gördüğümüzün altını bir kez daha çiziyoruz. Çok yakın bir geçmişte Yönetim Kurulu üyemiz Pelin Şahin’e uygulanan polis şiddetini, Mağusa Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada bir üyemize karşı yapılan darp girişimini unutmuş değiliz.”

Dünyanın her yerinde gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin, en temelde habere ulaşma garantisi altında çalışmak istediğini, bunu sağlaması gerekenin ise devletin ta kendisi olduğunu kaydeden Darbaz, Kaymakamlık ve Çevre Koruma Dairesi’ni, söz konusu yağ değirmeninin kaçak olduğunu bildiği halde önlem almamak ve yasaları uygulamakla suçladı.

Önlem almamak veya alamamak bir yana, yaşanan bir olayı haber aracılığıyla halkın bilgisine getirmek isteyen bir gazeteciye yönelik şiddet girişimi karşısında devlet ve devletin ilgili birimlerinin hiçbir şey yapmadığını savunarak bunun kabul edilmez olduğunu anlatan Darbaz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kendisine devlet diyen, hukukun üstünlüğünün yürürlükte olduğunu dünyaya haykıran ve uluslar arası toplumdan kendisine devlet gibi davranılmasını isteyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yöneticilerine, hükümetine söyleyecek bir tek sözümüz var. Devlet dediğiniz bu organizasyona, önce siz sahip çıkarak devlet olduğunuzu halkınıza gösterin, ardından başkalarından size devlet muamelesi yapmasını bekleyin.

Meslektaşımız Haluk Doğandor’a karşı girişilen saldırıyı bir kez daha şiddetle kınar, Basın Emekçileri Sendikası olarak, olayın faillerinin ortaya çıkarılarak yasalara göre gerekenin yapılmasını talep ederiz.

Meslektaşımız Haluk Doğandor’a geçmiş olsun dileklerimizi tüm basın emekçileri adına iletiriz.”