Mormenekşe köyünde önceki gün akşam saatlerinde domates toplamak için girdiği serada ağzı açık bırakılan kuyuyu fark etmeyerek içerisine düşen 67 yaşındaki Zehra Demirtaş’ın olay yerinde yaşamını kaybetmesinden sonra kuyunun ağzını açık bırakarak kadının içine düşmesinde kusuru bulunan İbrahim Özyaşar tutuklandı.
   Büyük bir gizlilik içerisinde tutukluluk maksadıyla mahkeme huzuruna çıkarılan sera sahibi İbrahim Özyaşar hakkında hem soruşturma maksatlı hem de güvenliğini sağlamak açısından bir günlük tutukluluk emri alındı.
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli Hüseyin Ergüleç’i tanık olarak dinletti.
   15 Ağustos 2012 tarihinde saat 18.40’ta Mormenekşe köyünde zanlı İbrahim Özyaşar’a ait sera içerisinde bulunan kuyuya 67 yaşındaki Zehra Demirtaş’ın düşerek hayatını kaybettiğini söyleyen tanık polis, zanlının kuyunun ağzını örtmeyerek tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verdiğini belirtti.
   Talihsiz kadına yapılan otopside iç organ yaralanması, iç kanama, şuur kapanma ve boğulma nedeniyle ölümün gerçekleştiğini bildiren polis memuru, soruşturmalarının devam ettiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu söyledi.
   Demirtaş’ın henüz defnedilmediğine de dikkat çeken Hüseyin Ergüleç, mahkemeden zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
   Zanlının avukatı Fehmi Altunç’un sorularını yanıtlayan tanık polis, seranın kısmi olarak kapalı olduğunu, ancak isteyen herkesin içeriye girme şansı olduğunu bildirdi.
   Mahkeme, Savcı Çaltılı’nın süreyi bir gün ile sınırlandırmasının ardından zanlının bir gün poliste tutuklu kalmasını emretti.