ERHÜRMAN: “CİTTASLOW BİR KÜLTÜR. YEREL YÖNETİMLERDE ÇOCUKLARIN FİKİRLERİNİN YANSITILMASI BU KÜLTÜRÜN BİR PARÇASI”

Lefkoşa, 3 Mayıs 19 (.): Başbakan Tufan Erhürman, Mehmetçik Çocuk Belediyesi Başkanı Cemre Demiralp ve bazı kurucu üyelerini kabul etti.

Kentlerin yerel yemeklerine, yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklere, zanaatlarına, esnafına sahip çıkılması ve desteklenmesi amacıyla oluşturulan uluslararası bir birlik olan Cittaslow öngörüsü doğrultusunda kurulan Mehmetçik Çocuk Belediyesi heyetine ziyarette, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de eşlik etti.
Başbakan Tufan Erhürman kabulde yaptığı konuşmada Cittaslow’un bir kültür olduğunu, yerel yönetimlerde çocukların fikirlerinin yansıtılmasının bu kültürün bir parçası olduğunu söyledi.

Geliştirecekleri projelerde Mehmetçik Çocuk Belediyesinin yanında olacaklarını ifade eden Erhürman,  Üzüm Festivalinde geliştirecekleri projeleri görmeyi arzu ettiğini dile getirdi.

İSKENDER

Mehmetçik Çocuk Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet İskender, hedeflerinin ilk etapta bölgeye yönelik projeler  hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

SARIÇİZMELİ

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Cittaslow’un öngörüsü olan çocuk belediyesinde amacın çocukların belediye çalışmalarında aktif rol almasını sağlamak olduğunu, Başkanın Mehmetçik Belediyesi Meclis toplantılarında temsili bir yeri de bulunduğunu kaydetti.

Çocuk belediyesi uygulamasının çocukların deneyim kazanması açısından önemli bir uygulama olduğunu kaydeden Sarıçizmeli, çocuk belediyesinin oluşturulmasının, çocuklarla ilgili projelere çocuk gözüyle de bakılması açısından belediyelere de katkı sağladığını anlattı.

Sarıçizmeli, çocuk belediyesi fikrinin yeni nesillerin bölgelerine olan bağlarını da pekiştirdiğini kaydetti. 

Cemil Sarıçizmeli, Mehmetçik Çocuk Belediyesinin 1 Haziran Çocuk Günü ve Üzüm Festivali için bazı projeler üzerinde hazırlıklara başladığını da kaydetti.

(ID/ÖK)  FOTOĞRAFLI