“YÖDAK OLARAK ALACAĞINIZ HER KARARIN ARKASINDA OLACAĞIZ”

GÖKÇEKUŞ: “YÖDAK VE YÖK’TEN OLUŞACAK 5 KİŞİLİK ÜST KURUL ÜNİVERSİTELERİ DENETLEYECEK”

 Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) heyetini kabulünde, “Alacağınız her kararın arkasında olacağız” dedi.

YÖDAK BaşkanıProf. Dr. Hüseyin Gökçekuş ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan Yorgancıoğlu, yeni yönetime başarıdiledi.

Yüksek öğrenimin ekonominin önemli bir alanını teşkil ettiğini ve sektör olma yolunda olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, üniversiteleri daha iyiye taşırken bir yandan da kalite seviyesini yüksek tutmanın önemine dikkat çekti. Yorgancıoğlu, hükümet olarak yapılacak çalışmalara desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Yurtdışından gelen öğrencilerin geriye giderken ülke ve eğitim ile ilgili iyi şeyler söylemesinin önemli olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, yasal ve pratik düzenlemelerde yapılacak çalışmalara katkı koyacaklarını kaydetti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Gökçekuş da, KKTC’deki üniversitelerin önemine dikkat çekerek, “Bu önemli olgunun planlanması ve denetlenmesi, akreditasyon ve koordinasyonun sağlanmasında personelimizle birlikte en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İlk kez yapılacak bir takım işler olduğunu dile getiren Gökçekuş, üniversitelerin karşılıklı tanınması için milletlerarası anlaşmaların öngördüğü, YÖK ve YÖDAK’tan oluşan 5 kişiden oluşan bir üst kurulun çok kısa süre sonra üniversiteleri ortak denetleyeceğini kaydetti.

YÖDAK’ın akredite konusunda da girişimleri olduğunu, kalite konusunda da çalışmaların yapıldığını anlatan Gökçekuş, strateji ve eylem planları çalışmalarının da son aşamaya geldiğini belirtti.