BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “POLİSTEKİ TERFİLERLE İLGİLİ İDDİALAR, KOMİTE OLUŞTURULARAK ARAŞTIRILMALI”

“HALKA SİVİL, DEMOKRATİK BİR YÖNETİM VAAT ETTİK, BUNUN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürlüğü’ndeki terfilerle ilgili iddiaları araştırmak üzere Meclis’te bir komite kurulması gerektiğini söyledi. Yorgancıoğlu, halka sivil, demokratik bir yönetim vaat ettiklerini ve bunun için çalışacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, CTP/BG-DP-UG koalisyon hükümetinin programını görüşmek üzere Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Toplantıda ilk sözü alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis terfilerinin günlerdir gündemi meşgul ettiğini belirterek, kendisinin bu konuyu araştırdığını ve bazı kurumların yasa ve tüzüklerinin Meclis’in bile sahip olmadığı yetkiler içerdiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, Başbakanlık’ın kurumlarda yapılan sınavları sadece yayınlama yetkisi olmasını eleştirerek, halka sivil demokratik bir yönetim vaat ettiklerini ve bunun için çalışacaklarını belirtti.

“MUHALEFET DE HASSASİYETLE EĞİLMELİ... KOMİTE OLUŞTURULMALI”

Başbakan Yorgancıoğlu, sadece hükümetin değil muhalefet partilerinin de bu konuya hassasiyetle eğilmeleri gerektiğini kaydederek, öne sürülen iddiaları bir komite oluşturarak araştırılmasının sağlanması gerektiğini söyledi.