YORGANCIOĞLU: “TÜM BELEDİYELERE, SİYASİ AYRIM YAPMADAN EŞİT ŞEKİLDE DAVRANACAĞIZ”

HARMANCI: “MERKEZİ HÜKÜMETLE BİRLİKTE ÖZELLİKLE YENİ YASAMA YILINA İLİŞKİN BEKLENTİLERİ GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ”

Lefkoşa, 21 Temmuz 14 (.): Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, tüm belediyelere, siyasi ayrım yapmadan eşit şekilde davranacaklarını dile getirerek, hizmetlerini, devletin imkanları ölçüsünde, yasaların öngördüğü kriterlere bağlı olarak devam ettireceklerini kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabulü sırasında yaptığı konuşmada, LTB Başkanı Harmancı’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, Lefkoşa halkı ve ülke genelinde yeni dönemde yararlı çalışmalar yapılması temennisinde bulundu.

Hükümetlerin, ülkede yaşayan herkese karşı sorumluluk taşıyan kurumlar olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, önemli olanın, kentlerde yaşayan insanların aldığı hizmetlerin artması ve sürekliliğin sağlanması olduğunu vurgulayarak, "bu konuda tüm belediyelerle olduğu gibi sizinle de işbirliğimiz sürecek” dedi.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da,  göreve başladıkları ilk günden itibaren Lefkoşa’nın ihtiyaç ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini dile getirerek, Merkezi hükümetle birlikte özellikle yeni yasama yılına ilişkin beklentileri görüşmek istediklerini kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nda, bazı belediyelerin rahatlamasına yönelik nasıl kararlar alınıp ilerlenebileceği konularını konuşarak, Başkent’in ihtiyaçlarını paylaşmak istediklerini dile getiren Harmancı, “mali yapıya ilişkin düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak için bugünün iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geçmişte atılan bazı doğru adımların devamını, farklılaştıracağımız adımların neler olduğunu sizlerle paylaşmak için bu ziyareti yaptık” dedi.

Lefkoşa’nın ticaretin, sanayinin aynı zamanda da devlet bürokrasisinin merkezi olduğunu söyleyen Harmancı, Lefkoşa’yı günlük veya konaklama nüfus olarak değerlendirmeyi ve hizmeti de buna göre programlamayı çok doğru bulmadığını belirtti.

Merkezi idarenin kendileriyle işbirliği içerisinde olacağına inandıklarını ve kendilerinin de aynı doğrultuda çalışma yapacaklarını dile getiren Harmancı, “önümüzdeki dört seneyi el birliğiyle, güç birliği yaparak hem Lefkoşa’yı hem de diğer belediyelerin mali ve idari yapılarını daha düzgün bir hale getirebilmek için düzgün bir çalışma dönemi olarak düşünüyoruz” dedi.

Harmancı’ya ziyaretinde, LTB Asbaşkanı Akın Aktunç eşlik etti.

(HUR/ÖK) FOTOĞRAFLI