Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, Orman Mühendisleri Odası Heyetini kabul etti…

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İrfan Tansel başkanlığındaki Orman Mühendisleri Odası Heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Tansel: “Ülkenin en köklü kurumu olan Orman Dairesinde Personel eksikliği nedeniyle ciddi zaafiyetler yaşanmakta”

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Tansel ziyarette sıkıntılarını aktarırken, talepleri konusunda Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın desteğini istedi.

Orman Dairesi’nin KKTC’nin en eski ve köklü kurumlarından biri olduğuna değinilen ziyarette, yangınlarla mücadele, kışta ağaçlandırma çalışmaları, korumacılık uygulamaları, orman bakımı ve doğada yapılan mücadeleler ile kurumun 24 saat lokomotif bir biçimde çalıştığı belirtildi.

Gecesini gündüzüne katan Orman Dairesi personelinin özverili çalışmaları hakkında da bilgi veren Oda Başkanı Tansel, ancak bugün dairenin gerek birçok personelin emekliye çıkması, gerekse başka dairelere gitmesi sebebiyle erozyon yaşadığını kaydetti.

Teknik kadro başta olmak üzere dairede ciddi personel eksikliği olduğunun altını çizen Orman Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Tansel, bu durumun işlevselliği zafiyete uğrattığını söyledi.

Oda Başkanı var olan personelin bir kısmının ise yaklaşık 10 yıldır geçici memur ve işçi kadrosunda çalıştırıldığını ve artık bir önlem alınması gerektiğini belirterek, bu konuda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanından boşalan kadrolar için personel alımının gerçekleşmesini talep etti.

Ziyarette ayrıca, çok amaçlı yangın helikopteri alımı konusunda da fikir alış verişinde bulunuldu.

Denktaş:

Orman Dairesinin ülke için öneminin farkında olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise mağduriyetin giderilmesi için gereken çalışmanın başlatılacağını söyledi.

Denktaş, ormancılığın mesai saati gözetmeden yapılan kutsal görevler arasında yer aldığına işaret ederken, gerek personel eksiliği, gerekse teknik eksikliğin giderilmesinin ivedilikle ele alınacağını çünkü konunun ülke içinde hayati önem taşıdığını belirtti.

Görüşmenin sonunda Orman Mühendisi Zorlu Yıkıcı, uzun yıllar süren araştırma ve gözlemlerine dayanarak yazdığı “Okaliptüs Dünü ve Geleceği” adlı kitabını Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a takdim etti.