Başbakanlıkta gerçekleşen kabule Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda' da katıldı. Başbakan Tatar kabulde yaptığı konuşmada Lefke’nin maçlarına sürekli gittiğini ve büyük bir kalabalık ve coşkuyla geçen maçları hep keyifle izlediğini kaydetti.

"Lefke’nin takımına, kültürüne ve olayına sahip çıkan bir yer olduğu için Lefke’nin gönlümde herzaman ayrı bir yeri vardır." diyen Başbakan "sporcuların altyapıdan başlayarak birbirine olan bağlılığını gördüğümde  bu beni hep sevindirdi" ifadesini kullandı.

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) de geliştikçe Lefke’ye katkısı olacağına  şüphe duymadığını belirten Başbakan  bu kalkınmanın gençlere büyük katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu da vurguladı. Gençlerin futbola ve kulübüne daha da sahip çıkması için yatırımların  altyapıların artarak devam etmesinin önemli olduğunu kaydeden Başbakan Tatar "bu bağlamda yönetim kuruluna size ve gençlere çok teşekkür ediyorum çünkü bu işler zaman isteyen şeylerdir. Yönetime  baktığımda Dr Erkut Öner benim Yenicami başkanlığı yaptığım dönemde Lefke kulübünün başkanıydı ve hala torunuyla birlikte kulube hizmet etmeye devam ediyor. Bu arada uzun yıllar futbol oynamış sevgili Mazlum Mercani namı diğer Mazlum arabı  da huzurlarınızda sevgiyle anıyorum. Sizin nezdinizde Lefke halkına sevgi ve saygılarımı iletiyorum."dedi

Kabulde konuşan Lefke Türk Spor Kulübü Başkanı Adnan Doğruyol ise Kulübün hemen yanında bulunan CMC’nin orada bulunan  bir arazinin kulübe kiralanmasında çok yardımcı olunduğu için teşekkür etti ve gençlerin spor yapmakta çok arzulu olduğu kaydetti. Doğruyol, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasının önemli olduğunu Kulüplerin bu bağlamda bir tür kamu görevi de yaptığına dikkat çekerek şimdi de o alanda bir kapalı spor alanı yapılması hususunda tam destek beklediklerini vurguladı.

Bunun bölgeye çok büyük katkısı olacağına inandıklarını ifade eden Doğruyol, Lefke Avrupa Üniversitesi’ne de katkıları için teşekkür etti. Yurt içinde ve yurtdışında çok geniş taraftar kitlesi bulunduğuna dikkati çeken Başkan Doğruyol, Lefke’nin lige renk kattığını belirterek Lefke bölgesinde çok büyük yatırımlar , işadamları bulunmadığına  dikkat çekti ve  bölge gençlerine sahip çıkılması konusunda devlet yetkililerinden destek beklediklerinin altını çizdi.