Başbakan niye sessiz!

YÖDAK Başkanı Büke'nin yasalara aykırı olarak yılın yarısından fazlasını yurt dışında geçmesi Erhürman'ın dikkatini çekmedi.

Geçtiğimiz aylarda Personel Dairesi'nin kamu dairelerinde denetimlerini artıracağını söyeyen Başbakan YÖDAK'ı görmemezlikten geliyor.

Başbakan göreve....

Tufan Erhürman neden sessizliğe büründü! Başbakan Tufan Erhürman'ın talimatı ile personel dairesinin yaptığı denetlemer sonucunda ortaya konan devlet otoritesi YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke 'nin görevde bulunduğu 2 yıllık sürenin her bir yılında, yılda yaklaşık 188 gün yurtdışında bulunması karşısında sessizliğini koruyor.

Başbakan Erhürman kayıp!

18 Kasım 2018 tarihinde kamuoyuna açıklamalar yaparak, görev yerine gelmeyen memurların ikaz edileceğini, ikaz sonrası devamsızlık gösterenlere karşı da Kamu Görevlileri Yasası kapsamında disiplin işlemleri uygulanacağını belirten Başbakan Tufan Erhürman'ın aynı yasaya tabi olarak görev yapan YÖDAK Başkanı Akile Büke'nin yılın yarısından fazla yurtdışında bulunması haberimizin üzerinden 1 hafta süre geçmesine rağmen sessiz kalması Hükümetin garip bir çelişkisi olarak algılandı.

Konuyla ilgili gazetemiz yöneticilerinin ulaşmaya çalıştığı Başbakan Tufan Erhürman'a ulaşmak maalesef mümkün olmadı.

Sessizliğin sebebi Nisan 2020 mi ?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tufan Erhürman başkanlığındaki CTP'nin aday çıkarmayarak Mustafa Akıncı'ya destek vereceği yönündeki iddialardan dolayı mı sessizlik ? Kulislere sızan ihtimallerden birinin de CTP'nin aday çıkarmayarak CB Akıncı'ya doğrudan ya da zayıf bir aday çıkararak dolaylı olarak destek vereceği yönünde. Soruyoruz sebep bu mu!?