“HÜKÜMET OLARAK GÜZELYURT’A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ... BÖLGEYE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, ülkede istikrarın yakalandığını ve gelişmenin sürdüğünü belirterek, hedeflerinin 2013’e kadar yüzde 5 büyüme olduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, UBP Güzelyurt ilçe toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin günübirlik politikalar yerine, kalıcı kararlar ve projeler ürettiğini belirtti ve hizmetlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

BRT’nin haberine göre, Küçük, üçüncü yılını dolduran hükümetin bütçe açıklarını kapattığını, diğer gelişmelerle birlikte de ülkenin çok daha iyi noktalara geldiğini ifade etti. Küçük, eksi 6’larda seyreden büyümenin 2013’te yüzde 5’lere gelmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Müzakerelerde pazarlık konusu yapılmasından dolayı Güzelyurt’un ümitsizliğe düştüğü, yatırımların durduğu yılların geride kaldığını kaydeden Küçük, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güzelyurt’un pazarlık konusu yapılmayacağı açıklamasının ardından bölgenin yeninden toparlanma aşamasına geldiğini ve yatırımların başladığını söyledi.

Başbakan Küçük, hükümet olarak Güzelyurt’a büyük önem verdiklerini belirterek, bölgeye yatırımların devam edeceğini belirtti. Bölgenin çok daha fazla hizmete layık olduğunu kaydeden Küçük, Türkiye’den su getirme projesiyle birlikte bölge tarımında önemli gelişmeler yaşanacağına olan inancını dile getirdi.

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, görevi 800 milyarlık borçla devralan UBP hükümetinin gelinen aşamada hiç kimseye borcu kalmadığını belirtti. Hasipoğlu, “suni eylemlerle” partinin yıpratılmak istendiğini kaydetti.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda da, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte bölgedeki yatırımların yeniden hayat bulduğunu söyledi.