KÜÇÜK, ÇALIŞANLARI SAĞDUYUYA VE GÖREVLERİNİN BAŞINA DÖNMEYE ÇAĞIRDI

“BANKAYA GÖNDERİLMESİ GEREKEN MAAŞ LİSTELERİ ULAŞMADIĞINDAN MAAŞLAR BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HESAPLARINA AKTARILAMADI”

Başbakan İrsen Küçük, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarına bir maaşlarının ödenmesine Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) engel olduğunu belirterek, belediye çalışanlarını sağduyuya ve görevlerinin başına dönmeye çağırdı.

Başbakan Küçük, dün gece Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili açıklamaların yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini ve hem çalışanları, hem de halkı bilgilendirmenin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

"GEREKLİ KAYNAK BANKAYA GİTTİ AMA MAAŞ LİSTELERİ ULAŞMADI"

Dün yaptığı açıklamaya uygun olarak, belediye çalışanlarının bir maaşının acilen ödenebilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından dün sabah gerekli kaynağın, ödemenin yapılacağı bankaya aktarıldığını bildiren Başbakan İrsen Küçük, “Ancak BES’in maaş ödemesinin engellenmesi için yaptığı girişim neticesinde ilgili bankaya gönderilmesi gereken maaş listeleri bankaya ulaştırılamadığından, maaşlar belediye çalışanlarının hesaplarına aktarılamamış ve hükümetimiz tarafından yapılan ödemenin çalışanlara ulaştırılması BES tarafından engellenmiştir” dedi.

Başbakan Küçük, hükümetin, çalışanların en erken sürede ödenmesi için tüm iyi niyetli girişimleri engellenmeye çalışılsa da, amaçlarının gerek çalışanın, gerekse Lefkoşa halkının mağduriyetinin giderilmesi ve tüm halkın sağlığını tehdit eder boyuta gelen durumu ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti.

Küçük, belediye çalışanlarını sağduyuya davet etti ve BES’ten de çalışanların ödenebilmesine engel olmaması beklentisini dile getirdi.

Başbakan Küçük, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ayrıca, Belediye’nin gelir elde edebilmesi, gerekli tedbirlerin alınabilmesi ve geriye kalan maaşın da en kısa sürede ödenebilmesi için tüm çalışanların görevleri başına dönmesinin en akılcı yaklaşım ve yasal zorunluluk olduğunu belirtirim.”