Protokol görüşmelerinde sendikaların tekliflerine hükümetin yanıtını alma talebiyle  bugün eylem yapan sendikalar, Başbakan İrsen Küçük’ün cuma gününe randevu vermesi üzerine eylemi sona erdirdi.

Eylem yapan KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, KAMU-SEN, KAMU-İŞ, TIP-İŞ ile Ebeler ve Hemşireler Sendikası adına yazılı bir açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, bugün Maliye Bakanlığı’nın ardından Başbakanlık’ta eylem yapıldığını anımsattı ve şunları kaydetti:

“Sendikaların ısrarla içeriye girme çabası sonuç verdi ve içeriye girildi. Anayasanın basının haber alma özgürlüğü maddesini de çiğneyen anlayış basının bizleri izlemesine izin vermeyerek Anayasal suç işlemiştir. Cevap alana kadar Başbakanlıkta oturarak bir saatlik direnç gösterilmesi sonrasında Sayın Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köse, Başbakan’la yaptığı görüşmenin ardından cuma günü Sayın  Başbakan ile görüşmenin gerçekleşeceği bilgisini sendikalarımıza vermiştir. Sendikaların tekliflerine hükümetin net cevabını almak üzere eylem sonlandırılmıştır.”