Bakanlıkta gizli görüşme yapıldı iddiası!

Ehliyet sahtekârlığı olayında zanlı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı özel kalem müdürü Taner Nusret’in görevinden alındığı açıklamasından sonra Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile akşam bir araya geldiği öne sürülüyor.

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun gönderdiği özel araba ile akşam vakti evinden alınan Taner Nusret’in, bakan ile bir araya gelerek neler konuştuğu merak konusu oldu. Bakan ile bir araya gelen Taner Nusret’in bakanlıkta bir araya geldiği şüphesi üzerine bakanlık gözlem altına alınırken, bakanlığın bazı ışıklarının yandığı görüldü.

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığının Özel Kalem Müdürü olan Taner Nusret’in ehliyet skandalına adı karıştıktan sonra görevinden el çektirilmişti. Bu soruşturmanın selameti açısından olması gereken gayet doğal olaylardan biridir. Ancak görevden alınan birisinin gece vakti apar topar özel araba gönderilerek evinden alınması sanırım normal olayların dışında bir olaydır dedi.

Ayni kaynak özel araba ile evinden ayrılan Taner Nusret’in sanırım eşi de bu duruma şaşırdı. Bir bakan görevden alınan bir Müdürü ile görüşebilir. Konuşabilir ama gece ansızın evine özel araba göndererek görevden aldığı kişi ile gizlice bir araya gelirse bu sanırım şaibe uyandırır. Acaba bakanın bu iş ile ilgisi ne olabilir diye sorular sorulmaya başlanır. Bu da hiç hoş olmaz ve bakan da bu soruların cevabını vermek zorunda kalır ifadesinde bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının kısa bir süre önce bakanlık özel kalem müdürü ile ilgili yaptığı açıklamanın özeti şöyleydi:

“sahte ehliyet verilmesi” olayına adı karışan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten bürokratın, soruşturmanın selameti açısından bugünden itibaren görevden alındı.

Çıkan haberlerle söz konusu bürokratın bakanlıkta görevli olduğu dönemle hiç bir alakası bulunmadığı gibi ilgili davalar, ehliyet müfettişliği dönemine aittir. “Bakanlığımızın konuya ortak edilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir” denildi.

Kaynak: Kıbrıs sözcü