BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, “LET’S DO IT” (HADE TEMİZLEYELİM) TEMİZLİK KAMPANYASINA KATILIM ÇAĞRISI YAPTI

 Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla ülkenin temizlenmesi amacıyla yarın düzenlenecek olan “Let’s Do It” (Hade Temizleyelim) temizlik kampanyasına katılım çağrısı yaptı. Yorgancıoğlu, hükümetin temizlik kampanyasına destek verdiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu bugün saat 10.40’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı öncesinde basına açıklama yapan Yorgancıoğlu, temizlik kampanyasına katılım çağrısı yaptı; Çiftçiler Birliği ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu  Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) eylemi konusundaki soruları yanıtladı.

“YARIN BİR DÖNÜM NOKTASI”

Yorgancıoğlu, kampanyaya katılmayan vatandaşların kendi evlerinin önünü temizleyerek, katkı koyabileceğini, bunun ülkenin temizlenmesinde önemli olduğunu ifade etti.

“Umarın yarın bir dönüm noktası olacak” diyen Yorgancıoğlu, bundan sonra da temizlemekten çok, kirletmemeyi hedef olarak belirlemek gerektiğini belirtti.

“SABIRLI OLMALARINI DİLİYORUM”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin, talep edilen tazminat ödenmezse eylem yapacağını açıklaması konusunda bir gazetecinin sorduğu soruyu yanıtlayan Yorgancıoğlu, ülkede iki yıl üst üste kuraklık yaşandığını; yasalara göre Tarım Sigorta Fonu’nun kuraklık tazminatlarını ödediğini, fonun kaynaklarının belli olduğunu söyledi. “Hükümet olarak bunun üzerine çıkmak, daha iyi koşullar yaratmak adına bir çaba ortaya koyuyoruz” diyen Yorgancıoğlu, yaratacakları imkanların ne kadar olacağının şimdiden belli olmadığını söyledi.

Bütçe dışı ve tahmin dışı bir olay yaşandığını belirten Yorgancıoğlu, bu nedenle bütün kesimlerin sabırlı olmasını diledi.

Yorgancıoğlu, “Her konu eylemle çözülecek diye bir inanç doğru değildir. Hele de ‘bugünkü Bakanlar Kurulu’ndan geçmez ise eylem kararı alacağız’ yaklaşımı da doğru değildir” dedi.

Karşılıklı iyi niyete dayanarak, görüşme yaparak, sorunları birlikte çözmek istediklerini belirten Yorgancıoğlu, buna açık olduklarını kaydetti.

“EYLEM HAKKINA SAYGILIYIZ”

BAY-SEN’in eylemine ilişkin soruyu yanıt veren Yorgancıoğlu, “Biz çalışanların eylem hakkına saygılıyız, yeter ki eylem, haklı gerekçelere dayansın” diye konuştu.

BAY-SEN ile Sendikalar Mukayyitliğinde bir toplantı yapıldığını belirten Yorgancıoğlu, sendikadan öneri istendiğini, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Yorgancıoğlu, “BRT çalışanlarının haklarını vermek durumundayız. Ama risk ödeneğini antende çalışan da, masa başında çalışan da alıyorsa, burada bir yanlışlık var demektir. Biz bu güvenceyi verirken, hak edene hak ettiği kadar ücret ödemek durumundayız ama istismar edilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Yorgancıoğlu, bir noktada uzlaşmak gerektiğini, uzlaşı adına her türlü yardım için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.