YORGANCIOĞLU: “KAYIT DIŞI EKONOMİ İLE MÜCADELE KONUSUNDA KOMİTE KURULACAK”

TÜRKİYE İLE TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI İÇİN GÜMRÜK MÜDÜRLÜKLERİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANACAK

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu bugün yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı.

Bakanlar Kurulu saat 15.30’da tamamlanırken, toplantı sonrasında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu alınan kararlarla ilgili basına bilgi verdi.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda bir komite kurulmasına karar verildiğini söyleyen Yorgancıoğlu, komitenin Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı müsteşarlarından oluşacağını belirtti.

Yorgancıoğlu, dernekler ve sivil toplum örgütlerinin daha demokratik bir yapıya kavuşmasını sağlayacak “Dernekler ve Birlikler Yasası”nı değerlendirerek Meclis’e gönderilmesine karar verdiklerini de kaydetti.

Sosyal Sigortalar Fonu’nun 2015 Yılı İş Programı ve Sosyal Güvenlik Yasası İş Programı Kadro ve Analitik Bütçesi’nin görüşülüp onaylandığını belirten Yorgancıoğlu, süreçleri tamamlanan yabancıların taşınmaz mal almalarının da onaylandığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, Türkiye ile KKTC arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve süratlendirilmesi adına Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Müdürlüğü ile KKTC Gümrük Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanması konusunda Gümrük Müdürlüğü’nün yetkilendirildiğini ifade etti.