ÖĞRETMENLER SINAV TÜZÜĞÜ ONAYLANDI

SOS’E DEVLET KATKISI ARTIRILDI

Bakanlar Kurulu, 25/1985 sayılı Öğretmenler Yasası'nın 103. maddesine dayanarak  hazırlanan 2005 Öğretmenler Sınav (Değişiklik) Tüzüğü’nü onayladı. Kurul, SOS Çocuk Köyü’ne çocuklar için yapılan devlet katkısını da artırdı.

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 4 saatlik toplantısında  alınan kararlar, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

Buna göre, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nde yapılan değişiklik onaylanırken, SOS Çocuk Köyü’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü kontrolünde SOS Çocukköyü Derneği Aile Güçlendirme Projesi kapsamında yapılan katkı artırıldı. Eğitim hakkını kaybetme riski olan çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti verilmesi konusundaki protokol çerçevesinde aylık çocuk eğitim ücretinin yüzde  75’i oranındaki devlet katkısı mart ayından itibaren yüzde  85’e yükseltildi. SOS Çocukköyü Gençlik Evi ve Yarı Bağımsız Hayata Geçiş Evleri'nde kalmakta olan çocuklar için her ay çocuk başına ödenen asgari ücretin yüzde 60’ı oranındaki devlet katkısı da yüzde 70’e yükseltildi.