Tarımsal üretimde sertifika sistemi  Dursun Oğuz, bu yıl teması “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Beslenmeyi Herkes için Ulaşılabilir Kılma” olarak belirlenen Dünya Gıda Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, üretimde toplum sağlığının öncelikli olması gerektiğini, bu noktada, birtakım uygulamalara ihtiyaç olduğunu, bunlardan bir tanesininüretimde sertifika sistemini hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Bir diğer uygulamanın da üretici eğitimi olduğunu kaydeden Oğuz, gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya erişim konusunda üreticilere eğitimler verildiğini belirtti.

Oğuz, “Tarım Entegre Sistemi, gıda güvenliğinin önemli bir parçasını teşkil etmektedir. Bu sistemle ülkedeki üretim kayıt altına alınarak, gıda güvenliğindeki sorunlar büyük ölçüde çözüme kavuşacaktır” dedi.

Gıda analizlerinin Tarım Dairesi tarafından yapılarak kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Oğuz, “Hedefimiz, sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntıları sıfıra çekmek ve vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli gıdaya erişimini mümkün kılmaktır. Bu hedefe ulaşmak için üretici birlikleri ile birlikte hareket edebileceğimiz projeler geliştiriyoruz” dedi.