Bakandan Ombudsman’a Sert Cevap


Ombudsman Emine Dizdarlı’nın 6 Ocak akşamı TAK’a yaptığı, şahsımı ve Bakanlığımı ilgilendiren açıklamayı hayretle ve üzüntüyle okudum.

Ombudsman kurumu, bilgilerine getirilen konularda araştırma ve soruşturma yapması gereken ve görevi de zaten bu olan bir kurumumuzdur. Ancak, soru sormanın da bir yöntemi, üslubu, etiği ve edebi vardır.

Hükümeti ve hükümet üyelerini aşağılamayı ve şaibelendirmeyi bir alışkanlık haline getirmiş olan ombudsmanımızın bir üslup ve yöntem sorunu olduğuaşikardır. Neyi nasıl soracağını dahi bilmeyen bir ombudsmanın sağlıklı görev yapması ne kadar olasıdır, tartışılması gerekmektedir.

Basın yoluyla gündeme getirdiği soruları resmi bir yazı ile ilgili bakan olarak şahsıma göndermiş olsaydı, talep ettiği yanıtları çoktan almış olacaktı. İlgili bakan olarak şahsımla hiç bir yazışma gerçekleştirmeden, suçlayıcı, şaibelendirici ve yargılayıcı bir üslupla ve basın yoluyla kamuoyunu yanlış yönlendiren bir ombusmanımızın olmasından dolayı devletimiz adına son derece üzgün olduğumu da ayrıca ifade etmek isterim.

Ombusmanın çarpıttığı konuyla ilgili gerekli ve detaylı açıklama halkımızla paylaşılacak, ombusmanımızın yanlışı ve ayıbı ortaya çıkarılacaktır.