Başbakan Yardımcısı ve Dışilişkiler Bakanı Kudret Özersay Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ederek Kapalı Maraş ve virüs hakkında fikir alışverişi yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, "Avrupa Birliği projelerinde zorlandığımız zamanlarda özellikle kanalizasyon tamirat projesinde bize yardımcı oluyor. Koronada belediyemiz gerekli tedbirleri almıştır alamaya devam ediyor. Kapalı Maraş'ın açılması konusunda hükümetimizin çalışmaları var bu konuda belediye olarak çalışmaların içinde bulunacağımızı düşünüyorum. Mağusa tarihi bir şehir ve eski eserler konusunda zaman zaman sıkıntılar olmaktadır çözümleme konusunda yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışilişkiler Bakanı Kudret Özersay konuşmasında ise, "Geçen zaman zarfında bir salgını yaşadık ve yaşamayada devam ediyoruz henüz bitmiş birşey yok. Bakanlar Kurulu'nun salgın zamanında aldığı kararlarda belediyelerin çok önemli bir rolü oldu belediye çalışanları risk alarak çok ciddi bir görevi yerine getirdiler önümüzdeki dönemde de tedbirlere uyulması konusunda belediyenin yine çok önemli bir rolü olacaktır. Kapalı Maraş'ın Kıbrıs Türk Yönetimi tarafından açılması politikanın hükümetin Başbakan Yardımcılığı ve Dışilişkiler Bakanlığı'na verdiği görev çerçevesinde oluşturulan bir komisyonla ilerletiliyor bu çalışmalar yavaş yavaş son aşamasında geldi. Doğu Akdeniz Üniversitesi ile imzalanan bir protokol çerçevesinde sahada çalışmalar aşamasındayız şu anda o komisyonda belediyeninde temsilcileri bulunmakta Gazimağusa Belediyesinin'de orada bir katkısı var belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Bu salgın ile olarak da şu mesajı vermek istiyorum çeşitli tedbirler var, hükümet olarak belli kararlar alarak zaman zaman değişikliğe giderek, kriz yönetimini yaparak eleştirileri de dikkate alarak ilerlemeye çalışıyoruz sıfır risk diye birşey söz konusu değil sadece riski azaltmak söz konusu olabilir bizlerde bir risk alıyoruz halkımızın içinin rahat olması gerekir, özeleştiri yaparkende yıkıcı olmadan yapıcı yaklaşımla olmak gerekiyor. Burada medyaya da önemli görev düşüyor halkı paniğe sevketmeden daha yapıcı eleştirilerin önümüzdeki dönemde toplum yararına olacağının kanaatindeyim ve tekrardan halkımızın içinin rahat olması çağrısını yapmak istiyorum. Kapanma sürecindede başlangıçta bir kaygı yaratılmıştı açılma sürecindede oldu panik olmadan ama tedbirli olmak durumundayız herkes bu virüsü kendi taşıyormuş gibi tedbirlerini alarak kendisini ve sevdiklerini korumak zorundadır" ifadelerini kullandı. (MHA)