Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt Bölgesindeki  narenciye  hasadını  inceleyerek, sektörle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Bakanlığından verilen bilgiye göre, Bakan Oğuz,  dün, en önemli ihraç ürünlerinden olan valensiya  cinsi portakalın hasadı ile ilgili çalışmaları inceledi.

Bakan Oğuz, incelemeler sırasında  narenciye paketleme ve sıkma tesislerini, kesim ekiplerini, narenciye sektörünün öncü kuruluşlarını, üretici ve ihracatçı birliklerini ziyaret ederek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Narenciye bahçelerinde devam eden  hasatı gözlemleyen Oğuz, böylesine sıkıntılı ve riskli bir dönemde hasatın gerçekleşmesini sağlayan işçilere teşekkür etti.

Bakan Oğuz, önceliğin sağlık olduğunu söyleyerek, sektörde yaşanmakta olan tüm zorluklara rağmen, üretimin devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Oğuz, Covid-19 salgını nedeniyle içinde bulunulan kriz döneminde, üçüncü ülkelere yapılan ihracatta piyasa daralmasının Valensiya ürününün pazarlamasında sıkıntı yaratmaya başladığını belirterek, bu konuda narenciye ihracat teşviklerinde bir dizi revize yapıldığını kaydetti.

Bu bağlamda narenciye ürününü değerlendirebilmek ve sektörün zarar görmesini  önlemek için Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak Valensiya ürünün ihracatına yönelik  olarak  düzenleme yapıldığını anımsatan Oğuz, bu zorlu dönemde  gerekli önlem ve hijyen kurallarını sağlayarak, bitkisel ve hayvansal üretimin her aşamasında emek verenler ile görevleri başında bulunan tüm kamu, özel sektör  çalışanlarına ve yetkililerin uyarılarını dikkate alarak evinde kalan  halka teşekkürlerini iletti.