DÜRÜST: “EYLEMLERİ BAKANLIK ÖNÜNDE YAPINIZ, YETER Kİ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ AKSATILMASIN”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Dürüst, Güzelyurt Barış İlkokulu ve ardından Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nu ziyaret ederek, sınıfları gezdi, okul yöneticileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi.

Dürüst, ayrıca Güzelyurt Barış İlkokulu Müdürü Gökcen Kubilay ve Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Birtan Gökeri ile görüşerek, okulların durumuyla ilgili bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamasında, ziyaret ettiği Barış ve Özgürlük İlkokullarında genel anlamda bir sıkıntı olmadığını gördüğünü söyleyerek, sağlıklı ve düzenli bir yapıda eğitim öğretim işlerini yürüten müdürler ve ekiplerine teşekkür etti.

“Geleceğimiz olan çocuklara daha kaliteli bir eğitimin verilebilmesi için her şeyden önce huzura ihtiyaç vardır” diyen Dürüst, çocukların yetiştirilmesinde önemli bir göreve sahip olan öğretmenlere güveninin tam olduğunun da altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir soru üzerine Gazi İlkokulu’ndaki eyleme de değinerek, Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar olan tüm okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılıp bitirilmemiş, yarım bırakılmış hiçbir inşaat işinin bulunmadığını, söz konusu okuldaki sıkıntının Gazimağusa Belediyesi ile ilgili müteahhit arasında yaşanan sorundan kaynaklı olduğunu belirtti.

“Söz konusu okulda gerçekleştirilen eylem haklı bir eylemdir.

Gazimağusa Belediyesi’nin emlak vergilerinin belli bir kısmını eğitime katkı olarak kullanılması hükmüne bağlı olarak çıktığı ve takibinin ve kontrolünün kendisine ait olduğu ihaleyi kazana müteahhit firma ile arasındaki sorundan kaynaklı bir sıkıntıdır. Biz bakanlık olarak sorunun en kısa süre içerisinde çözülmesi için konunun takipçisi olacağız” diyen Bakan Dürüst, sorun giderilinceye kadar okulun tuvalet ihtiyacının karşılanması amacıyla hijyenik portatif tuvaletlerin bakanlık tarafından okula gönderildiğini sözlerine ekledi.

Bakan Dürüst, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki sorunun da alınan radikal kararla kapandığını ifade ederek, velilerin ve öğrencilerin bu konuda huzurlu olmasını diledi.

Tüm okullarda huzur, güven ve kesintisiz eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Dürüst, “bundan sonra yapılacak olan tüm eylemler, çocuklarımızın eğitimini aksatmaması için, ben razıyım, gelin bakanlık önünde eylem yapınız” dedi.