BAKAN ÇELER LTB BAŞKANI HARMANCI’YI KABUL ETTİ

ÇELER: “BULDUĞUMUZU DAHA İYİYE GÖTÜRMEK İÇİN  DAHA ÇOK MÜCADELE EDECEĞİZ”

HARMANCI: ”ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİK YATIRIMLARININ YAPILMASI ÖNCELİKLER ARASINDA” 

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Lefkoşa Türk Belediyesi  Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığından verilen bilgiye göre, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Bakanlığın son bir haftadır yoğunlaştırdığı iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin kamuoyunda pozitif bir etki yarattığını söyledi.

Yerel yönetimlerin sosyal güvenlik ve vergi borçlarına yönelik kesintilere 2018 başında değil de 2020’de başlanmasını içeren Bakanlar Kurulu kararına da değinen Harmancı, kararın yerel yönetimlerin finansman sorununu çözmesine zaman tanımak için alındığını, çalışanların sosyal güvenlik yatırımlarının yapılmasının öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.

Harmancı,  iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine her zaman hazır olduğunu belirtti ve Çeler’e yeni görevinde  başarılar diledi.

ÇELER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise konuşmasında, belediyelerle ilgili kararın, belediyeleri mali açıdan daha kötü duruma düşürmemek amacıyla  finansal  sorunların çözümü adına  yapıldığının altını çizdi.

 LTB Başkanı Harmancı’nın  ekonomik olarak batmış bir belediyeyi düze çıkarmak için  attığı adımları takdirle izlediğini anlatan Çeler,  “Bulduğumuzu daha iyiye götürmek için  daha çok mücadele edeceğiz" dedi.

Çeler, çocuk, kadın, özel gereksinimli bireyler ve iş sağlığı güvenliği denetimi konularında yerel yönetimlerle birlikte çalışma arzusu içinde  olduğunu söyledi.