28 Temmuz 2013 seçimlerine yönelik propaganda süreci resmen başlarken, kulislerde hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağına dair bahisler de yapılıyor.


Sloganlar, reklamlar şimdiden gazete sütunlarını kaplarken, Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in (CTP/BG) yeşil zeminli sloganları dikkat çekiyor. 


Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti- Ulusal Güçler’in (DP/UG) bu günlerde yeni ve etkili sloganlarla kamuoyunun karşısına çıkacağı bildiriliyor.


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın bir kız ve bir oğlan çocuğunun elinden tutarak, ileriye yürüyüşünü simgeleyen fotoğraf ise 

TDP’nin tercihi olarak değerlendiriliyor. 


Seçim otoritelerinin üzerinde mutabık kaldığı husus, TDP’nin bu seçimlerde 4. parti çıkacağı.


Aynı otoriteler, hiçbir partinin tek başına hükümeti kurabilecek sayıda milletvekili çıkaramayacağını net biçimde ortaya koyarken, kimileri en fazla milletvekilini UBP’nin, kimileri CTP’nin, kimileri de DP’nin çıkaracağı konusunda görüş belirtiyorlar. 



Bazı otoriteler ise, merkez sağı temsil eden DP-UG’nin çeşitli çevrelerde giderek artan sempati topladığına dikkati çekerek, 1993’tekine benzer bir tırmanış gösterebileceğini kaydediyorlar.



Seçim otoriteleri, İzzet İzcan başkanlığındaki Birleşik Kıbrıs Partisi’nin ise barajı zorlayacağını ifade ediyor.




ÖZEL HABER