Bir Tepsi Böreğin Sırrı Ne?

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerinin eş zamanlı olarak kundaklaması ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanıklardan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına bugünde devam etti. Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen bugünkü duruşmada iddia makamının tanığı tahkikat memuru Öjen Açıkada ifadesine kaldığı yerden devam etti.

Tanık Açıkada mahkemeye bugünkü duruşmada sanık Mahmut Selkar’ın evinde huzurunda yapılan aramada almış oldukları emareleri sundu. Açık adanın mahkemeye sunduğu emareler arasında 1 adet kar maskesi, 1 adet yün eldiven, 5 çift ayakkabı, 1 adet huni, 1 adet kısa hortum, 3 adet ceptelefonu ve birçok simkart, kapişonlu mont ve kapüşonlu eşortman vardı. Tanık Açıkada ayrıca mahkemeye Enver Bahçeciler’in Hamitköy’deki evinde bölge muhtarı huzurunda yapmış oldukları arama esnasında ev içerisinde bulunan cam tepsi içerisinde böreklerin, masa üzerinde bulunan sim kart bloklarının. Dolap içerisinde bulunan kanlı olduğu düşünülen gömleğin, yine bir başka dolap içerisinde bulunan bir kutu ameliyat eldiveninin fotoğraflarını emare olarak sundu. Açıkada ayrıca ev içerisinde bulunan ve üzerinde Evren Baysal isminin bulunduğu bavul içerisinde ise saklı bulunan not defteri arasında Evren Baysal’a ait bir haberin bulunduğu gazete kupürünü de tespit etiklerini söyledi.

Yargıç Murat Soytaç mesai saatinin dolmasını göz önünde bulundurarak tanığın şahadetine kaldığı yerden devam etmesi için davayı yine erteledi.

Mahkemenin yavaş ilerle sebebi tanıkların ifadesinin elle yazıldıktan sonra kendilerine okunduktan sonra imzalatılması ve Yargıc’ın günlük davalarını bitirdikten sonra kalan zaman dilimi içerisinde yapılmasıdır.