İçine düştüğü ekonomik bunalımdan çıkış yolunu bulamayan ve yaklaşık 80 bin TL olduğu bildirilen banka borçlarını ödeyemediği için hayatına son veren 37 yaşındaki Özgür Plaka’nın ailesi, dün meclis önünde eylem yaptı.
   Banka borcunun, 9 yaşındaki oğluna kaldığını öğrenen aile, bir yandan Özgür Plaka’nın ölümüne, diğer yandan Özer’in talihsizliğine ağlıyor. Babasını kaybetmenin acısını yaşayan ve dünkü eylem sırasında gözyaşlarını tutamayarak babasının fotoğrafına sarılan Özer Plaka ise “Bana daha fazla acı yaşatmayın” diyerek, yetkililere yardım çağrısında bulunuyor.
   Plaka’nın eşi Nahide, 14 yaşındaki kızı Hülya ve 9 yaşındaki Özer, annesi Vedia Plaka, kardeşleri ve akrabalarının katıldığı yürüyüşte, söylenen sözler ve feryatlar, herkesin yüreğini dağladı.
   Meclis önünde Özgür Plaka’nın fotoğrafını ve montunu taşıyan acılı aileyi, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel sakinleştirdi.
   Özgür Plaka’ya ait borcun 9 yaşındaki oğlu Özer Plaka’ya kaldığını anlatan aile, Faiz Yasası’nda iyileştirmeye gidilmesini ve bankalarla ilgili sorunlarının çözümlenmesi konusunda yardım edilmesini istedi.
   Bakan Üstel de, konuyu Bakanlar Kurulu’na götüreceğini, gerekli bilgiyi aldığını ifade etti. Üstel, aileyle bugün yeniden görüşecek.

Anne sinir krizi geçirdi

   “Banka değil düşman”, “hükümet uçuyor biz ölüyoruz”, “yasal tefeci banka”, “Artık analar ağlamasın”, “bankaların zulmüne son”, “Meclis uyuma bankalara dur de” yazılı pankartlarla Cumhuriyet Meclisi önüne giden Özgür Plaka’nın ailesi, yetkililerle görüşmek için uzun süre bekledi.
   Plakanın annesi Vedia Plaka, meclis önünde sinir krizi geçirdi. Oğlunun fotoğrafını öperek, başına gelenleri anlatan acılı anne, torunlarını ve gelinini de yanına alarak bankların uyguladığı zulme isyan etti.
   Özgür Plaka’ya ait banka borcunun 9 yaşındaki oğlunun üzerine kaldığını ifade eden acılı anne, “Bu çocuk hesap ödeyebilir mi” diyerek ağladı.
   Acılı anne, yetkililerden yardım isteyerek, ekonomik bunalıma sadece oğlunun düşmediğini birçok kişinin daha mağduriyet yaşadığına işaret etti.
  Anne Vedia Plaka, “Yetkililer yerlerinde oturmasın çıksınlar köyleri gezsinler. İnsanlar battı gidiyor. Kimse para alamıyor. Üretici üretemiyor” dedi.  

CTP ve TDP acıyı paylaştı

   Acılı ailenin feryadını duyan CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve CTP milletvekili Önder Sennaroğlu, aileye destek verdi.
   Siyasi bir kişiyi karşısında gören Özgür Plaka’nın eşi Nahide Plaka, yaşadıkları zorlukları feryat ederek anlattı.
   Yorgancıoğlu’na konuşan Nahide Plaka, “Banka taksitini eşim bir buçuk ay ödeyemedi diye günlerce banka aradı. Evimizin elinden alınacağı söylendi”. dedi.