Geçtiğimiz günlerde Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadının piyasaya 1.5 milyon TL borç taktığı ve İstanbul’a kaçtığı iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Ardından Aykut Arcanlı, olaylara karşı yanıtsız kalmadı.

Karşılıksız çıkan çeklerin “dolandırıcılık olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Aykut Arcan “Yakında yurda döneceğim ve borçlarımın hepsini de ödeyeceğim" dedi. Arcan toplam borcunun ileri sürüldüğü gibi 2 milyon falan değil 900 bin civarında olduğunu söyledi. Arcan, "Bu işi tek başıma yaptım. Ne eşimin ne de kayınvalidemin ilgisi var. Ne tefecilere bulaştım ne de mafyaya." diye ekle

Kendisine yapılan ödemelerdeki çeklerin de karşılıksız çıkmasından dolayı mağduriyet yaşadığını bankaların kensine çek defteri vermeyi durdurduğunu ve nakit sıkıntısını gidermek için elindeki araçları düşük fiyata satmak zorunda kaldığını belirten Arcan, kestiği ileri tarihli çeklerin bazılarının da hala vadesinin dolmadığını söyledi. 
Arcan, İsmet Felek’e ait olduğu söylenen galeriden araba aldığını bunları çekle ödediğini Felek’le hiç tanışmadığını ve işbirliği yapmadığını da öne sürdü. Aykut Arcan yaptığı açıklamada ise “Ben birilerini dolandırmış olsaydım paranın içinde yüzüyor olmam lazımdı. 5 kuruş param yok. Eşimle ortak hesabımıza sarılmamın nedeni işlerim raydan çıktığı için o hesabı kullandım. Ama o da işe yaramadı. Şu an yurtdışındayım Kaçmadım. Borçalarımı ödeyeceğim” dedi.