Çözümden sonraki günü düşünmemizin zamanı gelmiştir.

Aydınlık Yarınlar Hareketi, çözüm beklentilerinin ileri taşındığını, ancak kırk bir yıllık süre içerisinde bir gün bir çözüm olabilir ihtimaline karşı herhangi bir hazırlık ve eylem planı yapılmadığını kaydederek, çözümden sonraki günü artık kuvvetli bir ihtimal olarak düşünmenin zamanının geldiğini ifade etti. Hareket,  “çözüm eylem planı şarttır” dedi.

AYH Başkanı Anıl Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, bir çözümle birlikte adada iki toplumlu, iki kesimli siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon kurulmasının hedeflendiğini, bunun da Güney Kıbrıs’la bir federasyon bağlamında birleşme ve Avrupa Birliği’ne dahil olma anlamına geldiğini dile getirdi.

Kaya özetle şöyle dedi:

“Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak yetkililerin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla çözüm ihtimaline karşı kapsamlı bir ‘çözüm eylem planı’ hazırlamamızın şart olduğuna inanıyoruz.

Bugün Kıbrıs konusunun en hassas konularından olan toprak konusu başta olmak üzere kamusal, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda mevcut durumumuz analiz edilmeli, eksiklerimiz, yapılması gerekenler değerlendirilmeli ve üzerinde ciddi bir şekilde çalışma yürütülmelidir.”

AYH Genel Başkanı ve Kıbrıs Manşet köşe yazarı Anıl Kaya'nın köşe yazısının tamamını okumak için linke tıklayınız : 

http://www.kibrismanset.com/cozumden-sonraki-gunu-dusunmemizin-zamani-gelmistir-makale,903.html