Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Mali Yardım Programı altında açılan "2013/14 öğretim yılı için Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı" için çağrı yaptı.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk toplumunu Avrupa Birliği’ne (AB) yakınlaştırmak  hedefiyle Kıbrıslı Türk üniversite öğrencilerine, üniversite mezunlarına, öğrenim, bir eğitim kursuna katılma, araştırma yapma veya bir staj programına yazılmak için profesyonellere bir AB üyesi ülkede burs sağlanacak.

KAYITLAR 5 NİSAN’A KADAR

Kayıtların 5 Nisan Cuma günü saat 17:30’a kadar yapılması gerektiği bellirtilen, burslarla ilgilenen ve  başvuracak adayların hazırlanan kılavuzu takip etmeleri önerilen açıklamada, kılavuzun AB Bilgi Merkezi web sitesinden (www.abbilgi.eu/burs) indirilebileceği kaydedildi.

Açıklamada, 26 Mart Salı günü saat 18:00'de, Lefkoşa Merit Otel’de bir açılış etkinliği düzenleneceği ve bilgilendirme seminerlerinin 4 Mart Pazartesi günü saat 11.00’de AB Program Destek Ofisi’nde başlayacağı da kaydedildi.

Daha sonra yapılacak olan bilgilendirme seminerlerinin yeri ve saati hakkında bilgi almak için AB Bilgi Merkezi web sitesinin  ziyaret edilebileceği (www.abbilgi.eu/burs.) Iletişim için Aslı Köprülü ile ([email protected]) irtibat kurulabileceği de ifade edildi.