Avrupa Komisyonu, kapsamını genişlettiği Kıbrıslı Türklere yönelik burs programı hakkında bilgi vermek amacıyla salı günü Lefkoşa Merit Otel’de toplantı düzenliyor. Toplantı saat 18.00’de başlayacak.

Yeni burs programı için 2 milyon avro tutarında bir bütçe ayıran Avrupa Komisyonu, 150 kişiye Avrupa Birliği’nde eğitim ve staj imkanı sağlamayı hedefliyor.

Programa ilişkin detaylı bilgi ve belgelere www.eucoordination.org adresinden ulaşılabilir.

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 2007 yılından beri devam eden AB Burs Programı kapsamında daha önce lisans değişim programları için 52 ve yüksek lisans programları için 322 olmak üzere toplam 374 öğrenciye ve 135 öğretmene burs sağlandı.

Kapsamı genişletilen burs programına bu yıl 4 çeşit başvuru kabul edilecek. A Tipi başvuru kapsamında liseden mezun olacak öğrenciler lisans eğitimlerinin ilk yılı, lisans öğrencileri ise bir yıllık bir değişim programı için; B tipi başvuru kapsamında lisans mezunları bir yıllık bir yüksek lisans programı için başvuru yapabilecekler.

C Tipi başvuru ise, önceki yıllardan farklı olarak, sadece öğretmenleri değil, aynı zamanda diğer tüm meslek sahibi bireyleri de kapsayacak. Bu doğrultuda, öğretmenler ve diğer mesleklerde çalışanlar 2-6 aylık bir kurs, eğitim veya araştırma yapmak üzere burs başvurusunda bulunabilecek.

D Tipi başvuruda ise, bu yıl mezun olacak öğrenciler veya halihazırda iş sahibi mezunlar, 2-6 aylık bir süre için AB ülkelerindeki bir firmada staj imkanlarından yararlanabilecekler.