Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Avrupa Birliği ülkelerindeki borç krizine ve global ekonomideki büyüme sorununa dikkat çekerek, “Anavatanımızı ve haliyle KKTC’yi dünyadan ayrıştıran en büyük avantaj; kontrol altına alınan bütçe açıklarıdır” dedi.

Bakan Atun, global  ekonomideki gelişmelerin, güçlü mali politkaların gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti.

İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Ekonomi Zirvesi’nin kapanış töreninde konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, 38 yıldır süren ambargoların aşılabilmesinde en büyük desteğin ekonomik ve siyasi gücüyle Türkiye’den geldiğini ifade etti.

“ENGELLER ERİYOR”

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Atun konuşmasında, Türkiye’nin gerek siyasi gerek ekonomik etkisiyle, özellikle ticari alandaki bütün engellerin her geçen gün biraz daha eridiğini söyledi.

“TERCİHLİ SATALIM”

Ekonomik darboğaz içinde olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne çağrıda bulunan Atun,  Kıbrıs’ta ticari sınırların kaldırılmasını ve üretilen bütün mal ve hizmetlerin karşılıklı olarak karşı tarafa tercihli satılabilmesi teklifini yineledi.

“Biz bu ortamda oluşacak kârımıza da, zararımıza da razıyız”  diyen  Atun, oluşabilecek 4-5 milyar Euroluk ekonomik hacimden Güney Kıbrıs ekonomisinin faydalanabileceğini, sıkışan ve daralan ekonomisine rahatlama getireceğini kaydetti.

Bakan Atun,  İstanbul’daki temasları çerçevesinde Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la da görüştü.