Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bürokratlarından oluşan ekibiyle birlikte Gazimağusa Küçük Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakanlık Basın Bölümü’nden verilen bilgiye göre Atun, Küçük Sanayi Sitesi’nin altyapı sorunları ile ilgili Sanayi Dairesi yetkililerinden bilgi alarak bölgede bakanlık tarafından yapımı tamamlanan astfaltlama çalışmalarını da denetledi.

Atun, incelemeleri sırasında yeni uygulamaya konulan faiz destekli krediler konusunda da bölgedeki işyeri sahiplerinin sorularını yanıtladı.

Atun, konuyla ilgili açıklamasında, göreve geldikleri günden itibaren Sanayi Bölgeleri üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek, ülkedeki tüm Sanayi Bölgelerinin mevcut altyapı sorunlarını çözme adına imkanlar dahilinde gayret gösterdiklerini söyledi.

Sanayi bölgelerinde işyeri bulunan vatandaşa daha iyi hizmet götürmenin onları üretim adına teşvik edeceğine inandıklarını söyleyen Atun, bundan sonra yapılacak olan Sanayi Bölgelerinde de çağın şartlarına uyumlu modern altyapı hizmetleri sağlamak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bakan Sunat Atun’un incelemeleri sırasında Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt, Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu ve Sanayi Dairesi’nden  mühendis ile  çalışanlar da hazır bulundu.

(ÖK/GUR) FOTOĞRAFLI