Atun “Esnaflarımızın her daim yanındayız”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bugün beraberindeki heyet ile Lefkoşa’da yer alan Kıbrıs Türk Esnaf Zanaatkârlar Odası, Küçük Esnaf Sanayi Sitesini ziyaret etti.

 

Bakan Atun ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Küçük Esnaf Sanayi sitesin büyütülmesi amacı ile çalışma başlatıldığını ayrıca yeni projenin içinde çok amaçlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi Okulu içinde odaya yer tahsisi yapıldığını söyledi.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sanayi Dairesi Müdürü Salih Gökpınar,  KOBİGEM Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ile birlikte Kıbrıs Türk Esnaf Zanaatkârlar Odası, Küçük Esnaf Sanayi Sitesini ziyaret etti. Bakan Atun’u karşılayan Kıbrıs Türk  Esnaf  ve Zanaatkarlar Odası Başkanı  Mahmut Kanber, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Küçük Esnaf Sanayi sitesini gezdiler.

 

Bakan Atun, küçük sanayi sitesinin büyütüleceğini ve yeni proje içinde birde çok amaçlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi okulu içinde yer ayrılacağını söyledi.

 

Esnafın her daim yanında olduklarını anlatan Bakan Atun, yeni açılan esnafa yönelik KOBİGEM destek kredisi içinde başvuruların devam ettiğini hatırlattı.

 

Bakan Atun önümüzdeki günlerde KKTC’de bir “esnaf çalıştayı” düzenlemeyi planladıklarını, bu çalıştay ile birlikte bundan sonra izlenilmesi gereken yolun çok daha tutarlı olacağına inandıklarını söyledi.

Bakan Atun, Küçük Sanayi Bölgesine çok amaçlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi okulu proje aşamasına gelindiğinde kapsamlı bir toplantı ile projenin de kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Atun, ayrıca Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Yardımlaşma ve Teminat Kooperatifi için yeni kaynak yaratılacağının müjdesini verdi.

 

Kıbrıs Türk  Esnaf  ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut Kanber’de Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’u oda olarak ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Bakan Atun’a esnafın sorunlarının yazılı olduğu bir taslağı görüş-alışverişinde bulunmak üzere iletti. Kanber, Esnaf Ve Zanaatkarların vergi ve sigortalara olan borcu için bir çalışma yapılması ve odanın yasal değişiklik ile ilgili çalışmalarının sonuçlandırılmasını ve yeni dönemde meclise gönderilmesini talep ettiklerini söyledi. 

 

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga’da Bakan Atun’un her zaman odanın yanında yer aldığına dikkat çekti ve Bakan Atun’un geçmiş hükümetler döneminde de odaya en çok katı koyan bakan olduğunu ifade etti ve Bakan Atun’a teşekkür etti. Tulga mevcut çıraklık eğitim merkezinin küçük kaldığını daha kapsamlı bir okula ihtiyaç duyulduğunu bu noktada bakanlığın kendilerine bir arazi tahsis etiğini söyledi.

 

Bakan Atun ve beraberindekiler daha sonra Türk Esnaf Zanaatkârlar Odası, Küçük Esnaf Sanayi Sitesini dolaştılar ve esnafla sohbet ettiler.