Meteorolojinin günlerdir yaptığı şiddetli yağış uyarısı atmosferdeki hızlı hava değişimi nedeniyle gerçekleşmedi. Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay  Bayrak Haber’e yaptığı açıklamada, şiddetli yağmurun olmamasını atmosferdeki hızlı hava değişimine bağladı. Bugün beklenen şiddetli yağışlar ise dün gece boyunca ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde oldu. Ancak yağışlar olumsuz bir duruma yol açmadı.
Meteoroloji dairesine göre en çok yağış alan bölge 54 kg ile Koruçam oldu. Bunu 35 kg ile Zafer Burnu ve 30 kg ile Alsancak takip etti.
Boğaz ve Çamlıbel’e 20, Kozanköy’e 19, Akdeniz köyü’ne 14, Türkeli ve Lefkoşa’ya 10 kg, Güzelyurt’ta 7, Ercan ve İskele’ye ise 6 kg yağış düştü.

Sabah saatlerinden bu yana ise hava, parçalı az bulutlu. Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, hava sıcaklıklarının yarından itibaren yükseleceğini söyledi.

Bu arada, Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, “yağmur yağacak ve trafik sıkışacak” gerekçesi ile okulların tatil edilmesini “trajikomik” olarak niteleyerek, eleştirdi. Seyis, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, böylesi bir uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini savunarak, “Yani bol yağışlı bir ülke olsak, okullar hiç mi açılmayacak?” dedi.


BRT