Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, tüm belediyeleri ziyaret ederek, ‘Belediyeler Yasası’ ile ilgili görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Ataoğlu, belediyelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde, bugün Büyükkonuk Belediye Başkanı  Ahmet Sennaroğlu ile görüştü.

ATAOĞLU: “PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETEN BELEDİYELERİMİZDİ”

Görüşmede konuşan Ataoğlu, hükümetin aldığı kararları, salgın sürecinde takip ettiklerini belirterek yerel yönetimlere uygulanan yüzde 25’lik kesintinin doğru bir hareket olmadığını bir kez daha vurguladı.

Ataoğlu, “Pandemi sürecini en iyi şekilde yöneten belediyeler, hiç bir kesinti olmamış gibi çalışanları ile birlikte özverili bir şekilde çalışıp yoksullara yardım hizmetinden, temizlik ve sağlık hizmetine kadar gelişen tüm süreci başarılı bir şekilde yönettiler” açıklamasında bulundu.

“Bizim karşı duyduğumuz konu, belediyelere uygulanan yüzde 25’lik kesintidir. Bunun aksine yerel yönetimlere maddi imkanların sağlanmış olması gerekirdi” açıklamasında bulunan Ataoğlu, “bu olumsuzluğu karşı yine de güzel bir dönem geçirildi” dedi.

Ataoğlu, “Belediyelerimiz, sağlık çalışanlarımız, polisimiz, itfaiyemiz, sivil savunma ekiplerimiz, kaymakamlıklarımız emeği geçen herkes, bütün her şeye rağmen özverili bir şekilde çalıştığını ve yardımları hiç bir zaman eksik etmediklerini” açıkladı.

ATAOĞLU: “BÜYÜKKONUK BELEDİYESİ YAPILAN ETKİNLİKLERDE ÖN SIRADA YER ALAN BİR BELEDİYEMİZ”

Ataoğlu, Büyükkonuk Belediyesi’nin kültürümüzün unutulmaması, yaşatılması ile ilgili bütün hareketlerde örnek bir davranış sergilediğini açıkladı.

Pandemi sürecinde de belediyenin özverili çalıştığını vurgulayan Ataoğlu, “Bu süreçte çalışan tüm ekibinize tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.

ATAOĞLU: “TÜM BELEDİYELERİ GEZEREK MECLİS’TE BELEDİYELERİN SESİ OLMAK İSTİYORUZ”

Meclis’te uzun yıllardır duran “Belediyeler Reformu” ile ilgili belediyelerin görüşlerini almak istediğini açıklayan Ataoğlu, “Yapılacak olan değişiklik ne olursa olsun, yapılmadan önce bütün belediyelerin görüşlerinin alınması gerekli olduğu” açıkladı.

Ataoğlu konuşmasında “Belediyelerimizin fikirlerini almadan yapılacak bir yasanın dışarıya yansıması farklı olur, fakat belediyelerimizin de fikirlerini alıp bir yasa oluşturulursa herkes mutlu olur hiç bir yerde de sıkıntı olmaz” dedi.

Ataoğlu, Demokrat Parti bünyesinde yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapan bir ekip oluşturduklarını ve belediyelerin tümünde, belediyeler reform ile ilgili alacağı görüşleri bu ekibe ileteceğini anlattı.

Bu sebeple tüm belediyeleri ziyaret ederek belediyelerin görüşleri doğrultusunda  DP olarak doğru bir çalışma ortaya koyup Meclis’te bunları açıklayarak belediyelerin sesi olmak istediğini kaydetti.

SENNAROĞLU: “EKONOMİK SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Bir çok belediyede olduğu gibi Büyükkonuk Belediyesi olarak da ekonomik sıkıntı çekiyoruz açıklamasında bulunan Sennaroğlu, “maaş ödemede zorluk çekiyoruz” dedi.

Üç ay içerisinde kesilen yüzde 25’lik kesintilerin Büyükkonuk Belediyesi olarak çok büyük bir tutar olduğunu, yine de hizmetleri aksatmadıklarını açıklayan Sennaroğlu, bu süreçte 9 yerleşim biriminde hiç bir polisiye olay yaşanmadığını, halkın ciddi anlamda sürece uyduğunu açıkladı.

Maliye Bakanlığı, Belediyeler Birliği, ve Başbakanlık’taki yapılan toplantılarda hükümetin yüzde 25’lik kesinti yapmaması adına görüş bildirdiğini açıklayan Sennaroğlu, “Buna rağmen bu kesinti yapıldı. Bu doğru bir anlayış değildir” açıklamasında bulundu.

Sennaroğlu, “başta belediyeler ve diğer tüm ekipler sürece yardım ederek bu felaketi önlemede önemli katkı sağladığını, yüzde 25’lik kesintiyi doğru bulmadığını” kaydetti.

“Belediyeler Birliği Reformu”na da değinen Sennaroğlu, “Hükümet kurulduğundan bu yana bizleri muhatap alıp bununla ilgili bizimle görüşen olmadı” açıklamasını yaptı.

Sennaroğlu konu ile ilgili “Sadece belediyeler bağlacak denildi, başka kimsenin bir bilgisi yok. Kulaktan dolma bir siyaset ile ilerliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz gün imzalanan mali protokol konusuna da değinen Sennaroğlu, “Bu protokolde belediyelerin birleştirilmesi ile ilgili bir vaadin olduğunu, ama nasıl bir şekilde bağlanacağının bilinmediğini” dile getirdi.

“Umarım sizin yapmış olduğunuz köprü aracılığı ile bu konular mecliste gündeme gelir” diyen Sennaroğlu, sıkıntılarını, görüş ve önerilerini DP Başkanı Fikri Ataoğlu’na bildirdi.

Sennaroğlu gerçekleştirilen bu duyarlı davranıştan ötürü Ataoğlu’na teşekkürlerini etti.