Demokrat Parti Genel Başkanı, GAzimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu yazılı açıklama yaptı.

Ataoğlu Ülkemiz zor günlerden geçiyor, bu sebeple Sağlık Bakanlığı’nın tek başına mücadele vermesinin mümkün olamayacağının anlaşılarak Covid-19 Koordinasyon Konseyi’nin kurularak, ortak akıl zemininde bir mücadele yoluna seçilmesini önemsiyoruz dedi.

Kamuoyuna, doğru ve zamanında bir bilgi akışının sağlanması, bu sürecin en temel faktörülerinden birisidir diyen Ataoğlu, dezenformasyonun yaratacağı bilgi kirliliğinin, halkta ve yöneticilerde oluşturacağı muhtemel panik ve güvensizliğin ise süreci baltalayabileceği görüşünde olduğunu belirterek, Koordinasyon Konseyi’nin ivedilikle kamuoyunu saat başı bilgilendirip, seck ve idaresinin tek kanaldan yapılacağı bir bilgi akışı kanalının ehemmiyetinin büyüklüğüne dikkat çekti.

DP olarak, birlikte ve ve güçlü durmak için elimizden geleni yapacağımız hususunda halkımıza söz veriyoruz.

Ataoğlu açıklamasının devamında şunlara dikkat çekti :

Küresel salgını minimum zararla atlatmak en büyük temennimiz olmakla birlikte, özellikle de yakın zaman sonrasında karşılaşılabilecek muhtemel ekonomik sıkıntıları düşünmek de görevimiz.

Özellikle dar ve sabit gelirli kesimin yaz ayları ile başlayacak süreçte karşılaşması muhtemel zorlukları en aza indirebilmek hususunda ciddi bir gayrete ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu noktada, pandemi amaçlı kurulan Koordinasyon Konseyi’ne benzer bir oluşumun, ivedilikle Ekonomi Koordinasyon Konseyi adı altında da kurulmasını şiddetle talep ediyoruz.

Kurulacak Konseyin yakın ve orta vadede KKTC’de yaşanması muhtemel ekonomik gelişmeleri dikkate alarak, ciddi bir planlama yapmasının ise doğru ve yerinde bir yaklaşım olacağı aşikardır.

Bu noktada, mali ve ekonomik tedbirler manzumesi üzerinde ciddiyetle çalışacak ve kendi alanındaki uzmanlardan oluşacak bir Ekonomi Koordinasyon Konseyi için geç kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Birlikte ve güçlü durduğumuz sürece hiçbir zorluğun Kıbrıs Türkü’nü yıkamayacağının bilincindeyiz.

Bu bilinçle de DP olarak, birlikte ve ve güçlü durmak için elimizden geleni yapacağımız hususunda halkımıza söz veriyoruz.