Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan,  şöyle dedi: “Sevgi, şefkat ve fedakârlık duygularını temsil eden en değerli varlığımız annelerimiz bizi hayata hazırlarken, merhamet ve adalet gibi değerlerimizi de büyütendir. Dünyaya geldiğimiz gün sıkıca tuttuğu elimizi bir daha hiç bırakmayan, elini evlatlarının üzerinden çekmeyen annelerimiz bizlere vazgeçmemeyi, ihtiyacı olana el uzatmayı, paylaşmayı öğretendir.”
Anneliğin kutsal ve yüce bir mertebe olduğunu vurgulayan Atan, “Annelerimize sevgi ve saygımızı tek bir güne sığdırmak mümkün değildir. Hayatımız boyunca en yakınımızda, bize bizden yakın ve yanı başımızda olan annelerimize yaşamlarının her döneminde hürmet ve ihtimam göstermek evlatlar olarak hepimizin vazifesidir. Bizler onların varlığıyla tamamlanabiliyor, onlarla güç buluyoruz” dedi.
Atan, annelerin haklarının ödenemeyeceğini vurgulayarak, “Sevgilerin en yücesine layık olan bütün annelerin Anneler Günü'nü yürekten kutluyor; sağlık, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum.”