Açılış konuşmasını, Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun'un kız kardeşi, Asu Atun yaptı.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, Girne Belediye Başkanı, birlikte çalıştığı iş ortakları ve misafirlere seslenen Asu Atun şöyle konuştu:

"Bizim için oldukça heyecan ve mutluluk verici mağazamızın, ülkemizin güzide şehri olan Girne’de açılışını yapacak olmaktan şeref duyuyoruz.

1972 yılında Annem rahmetli Suna Atun ve Babam Ata Atun, ‘Atun Ltd.’ olarak Kıbrıs Türkünün yokluk günlerinde şirketimizi kurdular. Onların bırakmış olduğu mirası 2000’li yıllara Abim Sn. Sunat Atun önderliğinde devralarak bugünlere taşımış olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. Benim Şirkette aktif rol almam 2010 yılı sonrası Abimin isteği üzerine oldu.

Naçizane bir sağlıkçı olarak riskten hiç hoşlanmayan bir yapım var. Sağlıkta riski sevmeyiz. Her türlü testler, araştırmalar yaparız ki her türlü olası riski elimine edip yardım almak isteyen kişiye en iyi şekilde hizmet verebilelim. Halbuki iş hayatında bunun tam tersi olmalıdır. Gözünüzü kapatıp risk almazsanız gelişemezsiniz, büyüyemezsiniz. Benim tam zıttım olarak Abimin hayatında 'risk' diye bir kelime yoktur. Düşünür, karar verir, Allaha tevekkül eder ve uygular. Bu bağlamda bu mağaza bugün siz seçkin dostlarımızın katılımı ile hizmet kalitemizi ve bu önemli markayı en üst düzeyde halkımızın ve piyasanın hizmetine sunarak takdiri sizlerden rızkı da Allahtan diliyoruz."

2017 yılından itibaren Filli Boya gibi bir dünya markasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde tek resmî yetkili temsilcisi olduklarini belirten Asu Atun, bu bağlamda Girne’de birlikte çalıştıkları yapı marketlerin haklarını ve kazançlarını en iyi şekilde gözeterek hem bayilerine hem de halka bu dünya markası altında en iyi hizmeti sağlama hedefi taşıdıklarını ifade etti.

Hem Girne Halkına hem de Filli Boya ürünleri satan yapı marketlere çok daha hızlı hizmet vererek hizmetlerini bir üst konuma taşıma azminde olduklarını vurguladı. Tamamen bütünleyici ve geliştirici bir tutumla tüm Yapı Marketlere en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

48. yıllarında şirket bünyesinde çalışan sayısının 100’e, doğrudan hizmet aldığıkları kişi ve Şirket sayısının 200’e yaklaşmaktığını belirten Atun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hazinesine ödedikleri yıllık tüm vergi ve harçların 20 Milyon TL’yi bulduğu bilgisini verdi.

Başbakan Tatar, Belediye Başkanı Güngördü, bakanlar, milletvekilleri ve misafirler, açılış töreninde, Atun ailesine tebrik mesajlarını sundu.(MHA)