Yayın hayatına yeni başlayan “Arua” dergisinin tanıtım kokteyli bugün Lefkoşa Merit Otel’de düzenlendi.

“Bizim sesimiz, bizim yüreğimiz, bizim ruhumuz” sloganıyla yayın hayatına başlayan Ada Ruhu Dergisi Arua’nın tanıtım kokteyline,  Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve davetliler katıldı.

Etkinlikte Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Arua Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Öztül Özerdem birer konuşma yaptı.

Siber, yeni bir dergi çıkaran Öztül Özerdem’in heyecanını paylaştığını söyleyerek, Özerdem’i ve yazarlarını kutladı. Kıbrıs Türk toplumunun küçük ama iç dinamikleri zengin bir toplum olduğunu söyleyen Siber, üreten ve kültüre katkı yapan çok sayıda insanın var olduğunu kaydetti.

Siber, “Derginin içeriğinde kültürümüz, tarihimiz, anılarımız, sokaklarımız ve bize ait pek çok şey var. Dergi, ve kitapların kültürümüze katkısı büyük, toplumsa belleğimize önemli bir katkı sağlıyorlar.  Resmi tarih her zaman her zaman her şey değildir. Kültürümüzü, bizi kuşaktan kuşağa anlatacak bu çabaları mutlulukla karşılıyorum”  dedi.

Öztül Özerdem de, “Sadece tarihi, kültürel açıdan değil insan kaynağı açısından da çok zengin bir ülkeyiz ve anlatacak çok şeyimiz var” dedi. Arua dergisinin herkesin olduğunu belirten Özerdem, söyleyecek sözü, anlatacak hikayesi olan herkese açık olduklarını, tıpkı bu sayıda olduğu gibi her sayıda dergi kapağında halkın içinden birinin olacağını kaydetti.