Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'da söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı . Anayasa’da mevcut değişikliğin yetersiz olduğunu ancak yine de olumlu oy vereceklerini dile getiren Arıklı, daha önce sundukları öneriler kabul edilse çok daha kapsamlı bir değişiklik yapılmış olacağını söyledi. 
Pandemiyle ilgili yetkinin Sağlık Bakanlığı’na verilmesi konusunda “geç de olsa böyle bir kararın alınmasını önemsiyorum” diyen Arıklı, Covid-19’un bulaşıcı hastalık ilan edilmesi üzerine de “Bilmiyorduk öğrendik teşekkür ederiz” dedi. 
Bundan sonra Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın geçerli olacağını ancak bu yasanın tüzüklerinin yapılmadığını dile getiren Arıklı, yasa kapsamında 15 tüzüğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.
İlgili yasanın hangi komitelerin kurulması gerektiğini açıkça belirttiğini söyleyen Erhan Arıklı, bunun yerine Bilim Kurulu oluşturulduğunu, ancak Bilim Kurulu’nun görüşlerinin de dikkat alınmadığını söyledi. 
Kapıların açılmasıyla ilgili toplumda ciddi bir endişe olduğunu kaydeden Arıklı, bunun nedeninin gerekli hazırlıkların yapılmaması olduğunu ifade etti.