BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ: “İSTİFAYI KABUL ETMEDİM, TALEBİM GÖREVE DEVAM ETMESİDİR”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasını kabul etmediğini, “çalışkan ve ciddi" olan Arabacıoğlu’ndan talebinin; göreve devam etmesi olduğunu vurguladı.

Denktaş, Arabacıoğlu’nun kararından geri adım atmayacağını kendisine bildirdiğini ancak yarın konuşup bunu bir şekilde tatlıya bağlayacaklarına inanç belirtti. Denktaş, "Fakat kararı verecek olan sonuçta yine Arabacıoğlu'dur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifası ile ilgili, telefonla katıldığı canlı yayında BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Denktaş, bugün Arabacıoğlu’ndan, bakanlık görevinden istifa ettiğini belirten bir mektup aldığını ancak bu mektubu kabul etmediğini söyledi.

Arabacıoğlu ile telefonda bir görüşme yaptığını ifade eden Denktaş, “Biraz dinlensin, yarın tekrar görüşeceğiz. Büyük bir baskı altında, bunu uzun bir süredir söylemekteydi” dedi. 

Denktaş, “Sendikaların tavırları, sürekli eylemler, tehditler, mali sıkıntılar ve yetkilerin az olması” gibi birçok sıkıntının üst üste geldiğini söyldi. Arabacıoğlu’nun son derece çalışkan biri olduğunu, bakanlıkta işini ciddi, diyaloga açık olmaya çalışarak yaptığını kaydeden Denktaş, bugüne kadar sendikalarla en iyi diyaloğu oluşturan biri olan Arabacıoğlu'nun aynı anlayışı görmediğini anlattı.

Bu sıkıntılar neticesinde de Arabacıoğlu’nun bu noktaya geldiğini ifade eden Denktaş, şöyle devam etti:

“Arabacıoğlu benim bakanım olmasının yanında aynı zamanda arkadaşım, dostumdur. Dolayısıyla sağlığının zora girmesini hiçbirimiz istemeyiz. Ama bu zor bir görevdir. Bu görevin altından kalkabilecek bir arkadaş olduğuna inandığım için kendisini Eğitim Bakanı olarak atadım.

Bu zor görevde kendisine yardımcı olmaya devam edeceğim. Eğer biraz dinlenir ve kararından geri adım atarsa ki bana geri adım atmayacağını bildirmesine rağmen, bunu ümit etmekteyim, yarın konuşup bunu bir şekilde tatlıya bağlarız.”

Başbakan ile de telefonla bu konuyu görüştüğünü söyleyen Denktaş, yarın derinlemesine bu konuyu ele alacaklarını, ama önce Arabacıoğlu’nun bu sıkıntısını kendi içinde aşabilmesini ümit ettiğini ifade etti. Denktaş, “Benim talebim göreve devam etmesidir. Ama kararı verecek olan sonuçta elbette kendisidir” dedi.

Denktaş, sözlerini;  “Biliyorum ki birçok kesim bu habere üzülmüştür. Bunu kendisi de görecektir. Biraz kendisini toplayıp görevinin başına dönmesini bekliyorum” diyerek tamamladı.