Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, yurtdışındaki Rumların 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine şu ana kadar yeterli ilgi göstermediğini söyledi.

İlgi olmamasından dolayı Atina dışındaki Avrupa başkentlerinde seçim merkezi kurulmasının henüz söz konusu olmadığını kaydeden Hasikos, Kıbrıslı Türkler için de geçiş kapılarında seçim sandığı kurulacağını belirtti.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Sokratis, mevcut yasa uyarınca yurtdışında seçim merkezi oluşturulabilmesi için en az 150 seçmenin kayıt yaptırmış olması gerektiğini, ancak henüz, Avrupa başkentlerinde yaşayan Rumların bu sayıya ulaşmadığını söyledi.

Habere göre Sokratis, 18 yaş ve üstü, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik kartına sahip Kıbrıslı Türklerin, “KKTC’de ikamet ettiklerini” ve “adreslerini” beyan etmek suretiyle oy kullanabileceklerini belirtti. 

Rum Basın ve Enformasyon Dairesi’nin, Avrupa Parlamentosu Milletvekili seçimleri için Yunanca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilli internet sitesi oluşturduğu haber verildi.

Politis gazetesi Rum Yüksek Seçim Kurulu’yla işbirliği içerisinde oluşturulan “www.euroelections2014.gov.cy” linkli internet sitesinde seçim sistemi, milletvekiline oy verme yöntemi, önceki AP Milletvekilliği seçimleri neticeleri, nerede oy kullanılacağı gibi çeşitli bilgiler yer alıyor.

Haberde siteden, oylama sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler de edinilebileceği belirtildi.

Haber Kıbrıs