Anjiyo Olan İzbul, İleri Tetkik İçin Bayramdan Sonra İstanbul’a Gidecek

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün kendisine yapılan anjiyo hakkında açıklamalarda bulunan İzbul, sağlık durumunun iyi olduğunu ancak, anjiyo esnasında tespit edilen bazı noktalar için ileri tetkik yapılmasına yönelik gelecek hafta İstanbul’da gideceğini belirtti.

Önceden planlanan, kontrol amaçlı olarak dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde anjiyo yapıldığını anımsatan Bakan İzbul, şu an sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bazı yayın organlarında yazılanları hayretle okuduğunu da belirten Bakan İzbul, dün yapılan anjiyonun, ani gelişen bir rahatsızlık nedeniyle yapılmadığını belirterek, “Daha önceden planlanmış bir anjiyoydu bu. Uzun süreden beri mustarip olduğum bir bel rahatsızlığım var,  onunla ilgili ameliyat durumu olabilir, dolayısıyla bir kontrol yapmak istedim” dedi.

HEKİMLERİN ORTAK KARARIYLA İLERİ TETKİK İÇİN İSTANBUL’A…

Şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını ancak anjiyo esnasında tespit edilen bazı noktalar için ileri tetkik yapılacağını söyleyen Bakan İzbul, “Şu anda herhangi bir şeyim yok, gayet sağlıklıyım, işimin başındayım. Yalnız anjiyoda tespit edilen bazı noktalar oldu ki, daha ileri tetkik isteniyor. Bizim hastanemizde henüz bunlar yapılamıyor. Dolayısıyla doktoralımızın ortak kanısıyla İstanbul’a gitmeme gerektiği söylendi. Muhtemelen bayramdan sonra önümüzdeki hafta içerisinde bir İstanbul ziyaretim olacak” şeklinde konuştu.

Test sonuçlarının ne olacağını henüz bilmediğini, ancak doktorların alacağı karara uyacağını da vurgulayan Bakan İzbul, “Ümit ediyorum bir şey olmadan geri gelirim, ama tabi tedavimizi de yaptırmamız gerekiyor” dedi.

Bakan İzbul halka da seslenerek, ülke hastaneleri, hekim ve tüm sağlık çalışanlarına güvenilmesini, hastanelerde dünya standartlarında işlemler yapıldığını belirtti.

Bakan İzbul, Kurban Bayramı’nın tüm ulusa ve insanlara hayırlı olmasını da diledi.