Anıttepe’deki Dr. Fazıl Küçük Anıtı Yeniden Restore Ediliyor

Kıbrıs Türk mücadele tarihinin unutulmaz liderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki Anıt mezarı yeniden restore ediliyor.

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre Anıt Mezar için kısa bir süre önce başlatmış oldukları projelendirme ve fizibilite çalışmaları neticesinde çıkılan ihale sonuçlanarak taraflar arasında protokol imzalandı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren Protokol imza töreninde yapmış olduğu konuşmada Kıbrıs Türk Mücadele tarihinin en büyük ve unutulmaz liderlerinden olan Dr. Fazıl Küçük’ün Girne’ye yapılacak olan Anıt Heykelinden sonra Anıt Mezarının da ihalesini sonuçlandırmaktan duyduğu mutluluğu ve huzuru dile getirdi.

Dr. Fazıl Küçük hayata atıldığı günden ebediyete intikal ettiği 15 Ocak 1984 tarihine kadar Kıbrıs Türkü’nün Adadaki bekası için mücadele etmiş, onurlu, gururlu ve büyük bir lider olduğuna değinen Bakan Evren, Küçük’ün 1940’lara dayanan mücadelenin sonucunda Ada’ya barışın gelebilmesi adına 1974’te Türkiye’nin Kıbrıs’a ayak basmasında çok büyük rolü olduğuna ve bugünlere huzur içinde gelebilmemizin temellerini atmış olduğuna değindi.

Bakan Evren, projenin ihaleyi alan Firma Destebaşı Construction Ltd.’e ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkına hayırlı olmasını diledi.

Doksan günde tamamlanması hedeflenen restorasyon projesi 566,346.30 TL’ye malolacak.