Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Anayasa’da yapılacak değişiklikleri, halkın beklentilerine ve geleceğine yanıt verebilmesi açısından önemli bulduğunu belirtti.

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer yaptığı açıklamada, 29 Haziran Pazar günü yerel seçimlerle beraber halkın onayına sunulacak Anayasa değişikliklerinin, bazı kesimler tarafından memnuniyetsizlikle karşılanmış olsa da, Kıbrıs Türk demokrasisiyle temel hak ve özgürlüklerin genişletmesi açısından yeterli olmamakla birlikte önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Gürcafer,  Anayasa değişikliklerinin şimdikilerle sınırlı kalmaması, önümüzdeki yasama yılı içerisinde Anayasa’da daha kapsamlı değişiklikler için çalışma yapılması zorunluluğuna dikkat çekti.
Gürcafer , “Ne var ki, 1985 yılından beridir yürürlükte bulunan Anayasa’da gerekli bir kısım değişiklikleri yapabilmesi ve bu konuda Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin, halkımızın esas ihtiyacı ve beklentisi olan birlik ve beraberlik hususunda yeterli olmamakla beraber doğru davranışı sergileyerek oy birliği ile desteklemesi, bu çalışmaların geleceği açısından da umut ışığı olmuştur” dedi.

Hafta sonu onaya sunulacak değişiklikleri olumlu bulduklarını kaydeden Cafer Gürcafer, bu çalışmaların devamı bakımından cesaretlendirmek gerektiğine inandığını belirtti.