Rum Ana Muhalefet DİSİ partisi başkanı ve başkanlık seçimi adaylarından Nikos Anastasidis, Atina temaslarına devam ediyor.

Fileleftheros’un haberine göre, siyasi güçlerin çoğunluğunun kabul etmesi halinde, “Kıbrıs’ın” NATO’ya katılması görüşünü yeniden ortaya atan Anastasiadis, Atina’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Rum tarafının gerek Kıbrıs sorunu, gerek ekonomi konusunda karşı karşıya bulunduğu kritik anlara atıfta bulundu.

Rum tarafının “Barış İçin Ortaklığa” katılmasını gerekli olarak addeden ve siyasi partilerin çoğunluğunun istemesi halinde, Rum tarafının NATO’ya da katılmasından yana görüş belirten Anastasiadis, ekonomik kriz konusunda hükümet politikasına eleştiriler yöneltti ve 2008 yılının “fazlalıklarının eksikliğe dönüştürüldüğünü” savundu.

Kıbrıs konusunda ise, durgunluk, kabul edilemez tavizler ve uluslararası toplumun içerisinde bulunduğu yorgunluğa değinen Anastasiadis, içerisinde bulunulan durumla farklı bir şekilde baş edilmesi gerektiğini anlattı.

Anastasiadis, devamla, AB’nin, Kıbrıs müzakerelerine aktif bir şekilde katılması gerektiğini savundu.

Rum tarafının, tek yanlı olarak ilan edilen MEB’le ilgili egemenlik haklarının savunulmasını zafer olarak da niteleyen Anastasiadis, Şubat ayında yapılacak başkanlık seçimleri konusunda ise, zaferin ilk turda mümkün olabileceğini söyledi.

DİSİ başkanı Anastasiadis, Atina temasları çerçevesinde, bugün Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ile bir araya gelecek.

(İY/HY)