AMCA: “HALK YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMEDİ. KARARI ELBETTE HALK VERECEK, LAKİN BİLMEDEN, OKUMADAN, HİÇBİR FİKRİ OLMADAN...”

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, halkın 29 Haziran’da referanduma sunulacak Anayasa değişikliği için yeterince bilgilendirilmediğini, bu nedenle sağlıklı bir karar verilemeyeceğini savundu.

Amca, “Anayasa değişikliği için kararı elbette halk verecek, lakin bilmeden, okumadan, hiçbir fikri olmadan. Futbol takımı tutar gibi ‘partim bunu istiyor, bunu yapacağım’ diyecekler” iddiasında bulundu.

Ülkedeki iş hayatının dibe vurduğunu, devlete borcu olmayan esnaf kalmadığını, sağlık ve eğitim gibi birçok sektörün de çöktüğünü savunan Osman Amca, bu durumda siyasilere de siyasilerin hazırladığı Anayasa değişikliğine de güvenmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, bugün yazılı bir açıklama yaparak Anayasa değişikliği konusundaki görüşlerini ifade etti.

Amca, “Bence referandumda ‘hayır’ denmeli. Halkın daha fazla bilgi edinmesi sağlanmalı. Bu değişiklikler daha çok tartışılmalı. Anayasaya halkın refah seviyesini ileriye taşıyacak maddelerin konması sağlanmalı. Mali külfet getirmesin diye referandumun bir sonraki seçimle birlikte yapılması düşünülmeli” görüşünü belirtti.