Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hafta sonundan itibaren sağanak yağmurun etkisi altında kalacak. Salı ve Çarşamba günleri ise don olayı görülecek.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC 3 -9 Ocak tarihleri arasında, alçak basınç sistemi ile genellikle üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Buna göre hava yarın az bulutlu, öğle saatleri parçalı bulutlu;  Cuma günü, az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu ve yer yer kısa süre hafif sağanak yağmurlu;  Cumartesi günü parçalı bulutlu, öğle saatleri yer yer kısa süre hafif sağanak yağmurlu; Pazar günü az  bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu;  Pazartesi parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağmurlu; Salı günü az bulutlu olacak, sabah saatleri Don olayı görülecek; Çarşamba günü az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu geçecek, sabah saatlerinde Don olayı görülecek.

Periyodun ilk yarısında en yüksek hava sıcaklığı, iç kesimler ve sahillerde, 17 – 19 derece, ikinci yarısında ise azalarak 14–16 derece dolayında seyredecek.

Rüzgar, genellikle orta kuvvette, hafta sonundan itibaren zaman zaman Kuvvetli olarak esecek.