Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir tüp gaz şirketinde çalışan Yılmaz Meniz ve Bülent Fırat isimli işçilerin, birçok yere yarı dolu tüp vermek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. 
   Polis, İntergaz isimli şirketin yetkililerinin yaptığı suç duyurusu üzerine olayı takibe alarak, geçtiğimiz gün Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhaneye 2 adet yarım dolu gaz tüpü satan iki zanlıyı gözaltına alarak dün mahkeme huzuruna çıkardı.
   Ayrıca Meniz ve Fırat’ın, aynı kumarhaneye ait dolu bir tüp gazı ise boş olarak göstererek sirkat ettikleri tespit edildi. Polis ekipleri, üzerinde yaptığı ileri tahkikat sonrasında, iki zanlının uzun zamandır, tam boşalmayan gaz tüplerinin üzerine güvenlik bandı yapıştırıp, bir çok kişiye, restorana ve tüp gaz bayilerine, dolu diye sattıklarını da tespit etti.


Şirket sahibi ihbar etti

   Yılmaz Meniz ve Bülent Fırat isimli iki zanlının yaptığı dolandırıcılığı tahmin eden İntergaz isimli şirketin sahibi, hem firmasının zarar etmemesi, hem de vatandaşın dolandırılarak mağdur edilmemesi için iki zanlıyı takibe aldı. Seri numaraları bulunan gaz tüplerinin nereye teslim edileceğini bilen şirket sahibi, tüp gazların o adreslere teslim edilmediğini tespit etti. Polise tüm bu bilgileri aktaran şirket sahibi, iki zanlının yakalanmasında büyük rol oynadı. 
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerinin yaptığı ileri soruşturma sonrası, iki zanlının sirkat ettiği ve dolandırıcılıkla sattığı tüplerin bazıları Girne’de faaliyet gösteren bazı restoranlarda ve tüp gaz bayilerinde çıktı. 


2 gün tutuklu kalacaklar

   Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzuruna çıkarılan iki zanlı hakkında, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Üzeyir Koçer bilgi verdi.
   Koçer, Yılmaz Meniz ve Bülent Fırat isimli zanlıların “sirkat” ve “dolandırıcılık” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. 
   Zanlıların kaldıkları yerde de arama yaptıklarını ve bir çok emare bulduklarını kaydeden Koçer, tahkikatın yeni başladığını ve alınması gereken bir çok ifade ile aranan emareler olduğuna dikkat çekti. Koçer, bu aşamada zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
   Bu talebe zanlıların itiraz etmemesi üzerine Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi de, zanlıların tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Kıbrıs