Altınbaş’ta 1 Milyon TL Değerinde Soygun

Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa'da 3 gün arayla ikinci kez kuyumcu soygunu gerçekleştirildi. 12 Eylül sabah saatlerinde Metropol bölgesinde Erdinç kuyumculukta gerçekleşen soygunun ardından bugün sabah saatlerinde de Altınbaş kuyumculukta soygun meydana geldi.İki soygun arasındaki benzerlikler dikkati çekti.

Metropol bölgesinde meydana gelen soygun sabah saat 04.10 sıralarında gerçekleşmişti. İkisi siyahi üç kişi vitrin camını balyozla kırıp 300 bin TL değerinde altın çalmıştı. Bugün sabah meydana gelen soygun da sabah saat 04.20 sıralarında gerçekleşti.

Lefkoşa’da Muhtar Yusuf Galeria’da faaliyet gösteren “Assos (Altınbaş) Kuyumculuk” isimli işyerinin arka çıkış kapısı,üç kişi tarafından sert bir cisimle kırıldı. İçeriye giren soygncular kuyumcudan birçok ziynet eşyası çaldı. Çalınan ziğnet eşyalarının ağırlıklı pırlanta ürünler olduğu ve yaklaşık olarak 1 milyon TL değerinde oldukları aldığımız bilgiler arasında. Soyguncuların arka giriş kapısı açmak için yaklaşık 40 dk uğraştıkları açtıkdan sonra ise dükkan içerisinde yaklaşık 4 dakikada vitrinde bulunan altın takıları yanlarındaki siyah poşete doldurup işyerinden ayrıldı. soyguncular bu esnada birçok altını etrafa saçtı.
Olaydan sonra soyguncular kayıplara karşırıken polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Soyguncuların olay esnasında kar maskesi taktıkları belirtilirken iki soygunun da aynı şahıslar tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.