İş Yatırım Uluslararası Sermaye Piyasaları Müdür Yardımcısı Şant Manukyan, Gazeteport'a yaptığı açıklamada, altının henüz zirveyi görmediğini bildirerek, 2000'li seviyelerin çok rahat geçilebileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde başarılı yatırımcı Jim Rogers'ın altın fiyatlarının 1200 dolara kadar düşebileceği yönündeki açıklamasını değerlendiren Manukyan, böyle bir durumun ancak Avrupa'da bir likidite krizi, bir bankanın batması veya Fransa gibi ana bir ülkenin üç kurum tarafından notunun indirilmesi sonucunda bir teminat gereksinimi olması durumunda mümkün olabileceğini kaydetti. Genel trendde altının yükselme eğiliminde olduğunu dile getiren Manukyan, merkez bankalarının tavırlarının altını yukarı taşıyacağını söyledi. Altının 1200-1300'lere seviyelere gerilemesi durumunda dahi sonra tekrar yükseleceği görüşünü koruduğunu bildiren Manukyan, zirvenin henüz görülmediğini belirtti. Altının 2000'leri çok rahat geçebileceği düşüncesinde olduğunu ifade eden Manukyan'a göre altın 2012'de en fazla 1,800'leri görecek.

Son dönemlerde Avrupa ve ABD'den gelen verilerin 4-5 ay önceki verilere kıyasla toparlanma işareti olarak algılanabileceğini kaydeden Manukyan, 'henüz bir yatırım stratejisi hazırlamak için erken' diye konuştu.

9 Ocaktaki Avrupalı liderler toplantısından net bir karar çıkmayacağı görüşünde olduğunu belirten Manukyan, ECB'nin ikinci halesini Avrupalı liderlerden gelecek olan bilgilerden daha fazla önemsediğini dile getirdi. Manukyan, liderlerin açıklamalarının bundan sonra kriz olmamasını sağlayacak açıklamalar olduğunu, çözüm açıklamalarının ECB'den gelmesi gerektiğini belirtti